Gå til sidens hovedinnhold

- Gullsjanse på 50 prosent

Det norske kvinnelaget, med Dordi Nordby i spissen, vant grunnspillet i curling-VM i Gävle. - De har nå fifty-fifty-sjanse på gullet, sier landslagssjef Ole Ingvaldsen til TV 2 Nettavisen.

Norge vant 7-6 over Japan i den siste kampen. Men Dordi Nordbys lag hadde bedre kontroll på kampen enn sifrene tyder på. Det norske laget ledet 7-3 når bare to omganger gjensto. Og da spilte det liten rolle at Japan stjal to poeng i den niende, og ett poeng i den tiende omgangen.

Dermed vant laget grunnserien, og møter enten Sverige, Skottland eller USA. Disse lagene delte fjerdeplassen, og må ut i omspill om den siste semifinaleplassen. Canada og Sveits møtes i den andre semifinalen.

Fordel
- Det er nesten likegyldig hvem vi møter. Det er jevne, gode lag vi møter uansett. Det som er fint er at det norske laget får fordelen av siste stein både i semifinalen og i finalen – siden vi vant grunnserien, sier landslagssjef Ole Ingvaldsen til TV 2 Nettavisen.

- Hvem blir Norges tøffeste motstander til gullet?

- Jeg trodde på forhånd at det kanskje skulle bli Sverige. Men nå må de igjennom to tøffe tie break-kamper, som de må vinne – for å gå videre. Canada blir kanskje tøffest, men de har heller ikke overbevist.

Beste på lenge
- Faktum er at Norge ikke har ligget bedre an på kvinnesiden siden Dordi vant grunnspillet i 1991. Da vant hun også hele VM. Så dette er det beste de har prestert på lang tid, understreker Ingvaldsen overfor TV 2 Nettavisen.

- Hvor stor prosentvis sjanse har de på gullet?

- De har fifty/fifty-sjanse på gullet. Jeg vil si det. Skulle de havne helt utenfor medaljene vil jeg blir fryktelig skuffet. Vi reiser jo bort hit for å gå til topps.

Kvinner, 8. runde:
Norge – Japan 7-6, Danmark – Skottland 6-5, Sveits – Sverige 6-5, Canada – Finland 11-3, Italia – USA 7-6

Sluttstillingen:
1) Norge 7-2, 2) Canada og Sveits 6-3, 4) Sverige, Skottland og USA 5-4 (spiller om den siste plassen), 7) Japan 4-5, Italia 3-6, Danmark 3-6 10) Finland 1-8.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot