Gulltakter av Start

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Rosenborg gikk på nok et poengtap, mens Start viste mestertakter ved å snu 1-2 til 3-2 i sluttminuttene. Se målene, sjekk spillerbørsene og les alt om den 8. serierunden.

23.05.05 00:20

Det ble en høydramatisk avslutning på den 8. eliteserie-runden. Det som så ut til å gå mot en viktig trepoenger for Brann i Kristiansand, ble isteden et tap bare i løpet av de siste ti minuttene. Start, som ledet 1-0, kom tilbake og vant 3-2. Jon Midttun Lie ble dagens helt i Kristiansand, med sitt seiersmål på overtid.

Start-Brann 3-2
RBK-Molde 1-1
Lyn-Ham-Kam 1-0
Viking-Odd 1-0
Bodø/Glimt-Molde 0-0
Lillestrøm-Vålerenga 2-1

HER KAN DU SE MÅLENE

I Trondheim fortsetter problemene for Rosenborg. De klarte bare 1-1 hjemme mot Molde, etter at Roar Strand ga trønderne en oppskriftsmessig ledelse i 1. omgang. Men unge Per Ciljan Skjelbred ble utvist allerede før hvilen, noe som skapte problemer for trønderne. Molde kom inn i kampen igjen, og Rob Friend utliknet velfortjent midtveis i 2. omgang.

Det ble ingen flere scoringer i kampen, og dermed fortsetter krisen på Lerkendal. Spørsmålet nå er hva klubben velger å gjøre etter nok en kamp uten tre poeng.

Jo Tessem ble matchvinner for Lyn med en scoring på straffespark et kvarter før slutt, mens Viking gikk seirende ut av duellen mot Odd på Stavanger Stadion. Peter Kovacs scoret kampens mål.

I Bodø delte Glimt og Aalesund poengene etter 0-0.

Søndagens siste kamp mellom Lillestrøm og Vålerenga endte med 2-1-seier til Lillestrøm, etter at Michael Mifsud scoret seiersmålet på overtid. Det var litt av et seiersmål også. Daniel Fredheim Holm skulle klarere ballen nede ved sitt eget cornerflagg, men ballen traff et Lillestrøm-bein, rullet inn foran Vålerengas mål, der Mifsud var frampå og banket ballen i nett-taket.

Det hjalp heller ikke noe særlig at Vålerenga-keeper Arni Gautur Arason skled på den våte Åråsen-matta. Mifsud hadde åpent mål, og kunne ikke bomme.

Tapet betyr at Start rykker fra Vålerenga i toppen av tabellen. De to lagene møtes i neste serierunde.

Den siste kampen i den åttende runden, Fredrikstad-Tromsø, spilles mandag.

Her er tabellen
Her er toppscorer-listen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.