*Nettavisen* Sport.

Gulltreneren fortsetter

Foto: (FOTO: Erlend Aas/Scanpix)

- Jeg er lysten på mer, sier Norges sprinttrener.

KUUSAMO (Nettavisen): I går staket trønderen Johan Kjølstad inn til norsk seier på sprinten i de finske skoger. Med det forsterket Norge nok en gang sin posisjon som verdens beste sprintlandslag. Mannen som skal ha en stor del av æren for suksessen: Ulf Morten Aune (46). Den blide nordlendingen er allerede muntlig enig med sportssjef Åge Skinstad om en forlengelse av kontrakten, som utløper neste sommer.

LES OGSÅ: Kjølstad måtte bremses

- Vi er bortimot enige om en kontrakt som strekker seg til etter Vancouver-OL i 2010. Går alt som planlagt, vil jeg undertegne i januar en gang, sier Aune til Nettavisen.

Aune var rekruttrener i Norge på midten av 90-tallet, før han var landslagstrener i Sveits i fem år. Fra 2003 har han vært trener for det norske sprintlandslaget.

- Jeg er heldig som kan jobbe med så mange flotte mennesker. Jeg stortrives i jobben, og er veldig motivert for å fortsette, sier han.

Ulf Morten er ikke den eneste suksesstreneren som har bestemt seg for å fortsette. Også langrennslandslagets herretrener Morten Aa Djupvik er så å si enig om en ny toårskontrakt.

Les flere vintersaker i vårt vintersportmagasin!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.