RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: CATHAL MCNAUGHTON (Reuters/Scanpix)

Gullvinner takker nei til proffdrømmen

Sist oppdatert:
- Bjarne Riis trenger ikke engang å ringe meg, sier den danske sensasjonen.

Etter å ha levert en prestasjon langt over det normale, ble Lasse Norman Hansen en dansk kjæledegge over natten.

Det var i mangekampsgrenen Omnium på søndag at dansken forbløffet en hel sykkelverden. Etter å ha smelt i parketten under Scratch-øvelsen reiste han seg opp, kom med i hovedfeltet, tok dem igjen med en runde og vant til slutt gull.

Les også:Trodde han veltet fra medalje – vant gull

Dansken er også et stort talent på landeveien (hvor han representerer Blue Water Cycling), men i motsetning til hva de fleste andre 20-åringer ville valgt, er ikke syklisten interessert i å smi mens jernet er varmt.

«Glem det, Bjarne»
- Jeg er klar over at det er flere lag som vil snakke med meg, men jeg vil prøve å la være å bli imponert og fristet over hva de eventuelt tilbyr meg, og heller holde begge benene plantet på jorda.

- Jeg vil gjerne høre hva de har å tilby der ute, men utgangspunktet mitt er at jeg kommer til å takke nei til alle profftilbud. Jeg føler meg ikke sterk nok mentalt eller fysisk til å kjøre på det nivået, forteller han til sporten.dk.

- Så Bjarne Riis kan bare spare seg forsøkene?

- Ja, det kan man godt si, svarer Norman Hansen.

Sølvvinneren blir proff
Han legger dog ikke skjul på at han en gang i fremtiden ønsker å ende opp som proff, noe det finnes alle muligheter for. Baneøvelsen han vant gull i under OL, Omnium, har tidligere vist seg å skape syklister som også hevder seg godt som landeveissyklist.

Sølvvinner Bryan Coquard har allerede annonsert at han kjører for Europcar neste sesong, mens syklister som Roger Kluge og Elia Viviani allerede har kjørt inn topplasseringer med asfalt under sykkelhjulene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Men selv om et steg opp i proffverden for mange kan virke naturlig for Lasse Norman Hansens, er den danske landslagssjefen Jesper Worre, glad for innstillingen til sin elev.

- OL-gullet kommer til å sørge for at gribbene samles rundt han, men jeg vet at Lasse har enorm respekt for sin trener og lytter til han. Han vet også at han ikke er moden for å være proffsyklist ennå. Det kommer til å ta noen år.

Først kirurgi, så EM
Men noen voldsom gullfest kommer ikke det danske sykkeltalentet til å unne seg. Allerede senere i uken deltar han i U23-EM. Selv om selvtilliten er høy etter gullet, har fallet sørget for at oppkjøringen ikke har vært ideell.

- Sårene gjør vondt og det tyter fortsatt ut væske. Tresplintene fra banen sitter så dypt at legen ikke får de ut med en pinsett. Han er nødt til å bruke en skalpell.

Så gjenstår det å se om ikke dansken på ny biter tennene sammen og kanskje bruker EM til å overbevise både seg selv og flere profflag om at han er nærmere nivået enn først antatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere