RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

Gullvinneren brakk Northugs stav

Sist oppdatert:
Marcus Hellner ødela løpet for Petter Northug før han selv gikk inn til OL-gull.

WHISTLER/OSLO (Nettavisen): - Jeg følte at jeg hadde full kontroll før uhellet skjedde, sa Petter Northug til Norges presseattaché Rolf Nereng før han gikk forbi pressen uten å si et ord.

Les også lørdagens OL LIVE: Nedtur på nedtur på nedtur for Norge

Avgjørende øyeblikk
Norges store gullhåp på lørdagens 30-kilometer med skibytte endte på en skuffende 11.-plass. Akkurat idet Johan Olsson ble hentet inn av feltet, tråkket Marcus Hellner på den ene staven til Petter Northug, som dermed ble hengende etter da resten av tetgruppen stakk av gårde.

- Cirka sju centimeter av staven ble tråkket av og Petter gikk med brukket stav i et par hundre meter, sier sportssjef Åge Skinstad til Nettavisen.

Skinstad bekrefter at det var Hellner som tråkket på Mosvik-ekspressens stav.

Hellner spurtet deretter enkelt ifra resten av feltet og inn til et suverent OL-gull. Tobias Angerer tok sølvplassen, mens Johan Olsson, som stakk av etter skibyttet og ledet store deler av skøytedelen av 30-kilometeren, tok bronsemedaljen.

- En ulykke
Hellner forklarte Northug-episoden slik:

- Jeg vet ikke helt Jeg lå på kanten der, så kom han inn foran meg. Jeg vet ikke om jeg trampet den av eller hva som skjedde. Jeg så at han fikk en ny ganske raskt. Jeg håper ikke at jeg ødela for mye for ham, sier Marcus Hellner til NRK.

- Det er sånt som skjer. Det var absolutt ikke meningen, det var en ulykke, legger han til.

Mulig protest?
Landslagstrener Morten Aa Djupvik kunne ikke umiiddelbart svare på om Norge kommer til å levere inn protest.

- Det er håpløst å si noe om, for jeg har ikke sett episoden selv, men gullet får Petter uansett ikke, sier Djupvik.

Han snakket med Northug kort tid etter løpet.

- Petter er lei seg og oppgitt. Jeg tror fortsatt at han har en mulighet til å vinne femmila, men løpet i dag var hans største gullsjanse i OL, fastslår Djupvik overfor Nettavisen.

Elendig laginnsats
Den norske laginnsatsen var heller ikke denne gang mye å skryte av. Martin Johnsrud Sundby ble nest best med sin 18.-plass, Tord Asle Gjerdalen ble nummer 19 og Eldar Rønning nummer 36.

- Det er rett og slett for dårlig. Jeg har ikke fått snakket med gutta ennå og vet ikke hva som har skjedd, sier Morten Aa Djupvik.

Det kunne imidlertid Martin Johnsrud Sundby svare på.

- Dersom jeg skal henge med, må skiene mine gli like bra som konkurrentene sine. Det gjorde de ikke. Jeg var helt utslitt etter klassiskdelen. Det er egentlig min styrke, og formen har vært helt rå, men i dag brukte jeg altfor mye krefter på å henge med. Jeg må inn i smørebua og snakke med smørerne, sier Johnsrud Sundby til Nettavisen.

Se komplett resultatliste her (ekstern lenke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere