RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gult kort til Svartedal

(FOTO: ERLEND AAS/SCANPIX)
Sist oppdatert:
En flau Jens Arne Svartedal fikk reprimande av FIS etter fredagens sprint på Beitostølen. Neste gang blir han disket.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): - Jens Arne fikk seg et gult kort for et klart regelbrudd i et av heatene i går, bekrefter Vegard Ulvang.

I sprint er det slik at juryen har anledning til å diskvalifisere løpere underveis. Men de har også mulighet til å gi folk advarsler etter rennet. Det fikk både Svartedal og Tommy Aasen etter fredagens sprint.

- Det gule kortet er en formell advarsel. Den drar de med seg i alle FIS-renn resten av sesongen. Får de et nytt gult kort, blir det disk, opplyser Vegard Ulvang.

- Flaut
Jens Arne Svartedal aksepterer advarselen – selv om han mener den ble framprovosert av urutinerte løpere i feltet.

- Det var en del hodeløs gåing som man aldri ser i verdenscupen. En del av de unge løperne tenker mer på å hevde sin rett i feltet enn på å komme seg først til mål. Jeg gjorde en feil, men det var fordi jeg ble provosert, sier Svartedal – som vant rennet.

Nå beklager han hendelsen.

- Jeg er ikke stolt av det som skjedde. Det er rett og slett litt flaut. Jeg skal prøve å skjerpe meg, sier Svartedal etter lørdagens 10-kilometer.

Ræva ski
Den ble for øvrig en real nedtur etter fredages seier. Svartedal ble bare nummer 19, utklasset med halvannet minutt av Ole Einar Bjørndalen.

- Jeg skal ikke bruke det som unnskyldning, men i dag hadde helt ræva ski. Jeg valgte feil, og det er skikkelig skuffende, fastslår Svartedal.

Nå frykter han nedturen kan koste ham verdifulle poeng i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen, som er et av sesongens store mål.

- Jeg blir vel neppe tatt ut til 15-kilometeren i Gällivare neste helg etter dette. Og det irriterer meg, innrømmer han.

Ikke amerikansk uttak
Landslagssjef Åge Skinstad ønsker ikke å si om han lar nåde gå for rett når laget til Gällivare skal tas ut mandag.

- Jeg kan ikke si noe konkret i forhold til Jens Arne, men vi har hele tiden poengtert at det ikke er ren amerikansk uttagning. At løpere har muligheten sammenlagt i verdenscupen er også noe vi legger vekt på. Det gjelder jo også Tor Arne Hetland, som ikke gikk i det hele tatt her i dag, sier Skinstad til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere