RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gunde Svan i dødskrasj

(ARKIVFOTO: SCANPIX)
Sist oppdatert:
Gunde Svan opplevde sitt livs verste mareritt da han skulle hente sønnen hjem fra skolen.

Det var torsdag formiddag den svenske OL- og VM-vinneren i langrenn ble ringt opp av sønnens, med beskjed om at sønnen hadde feber og ville hjem fra skolen.

På vei til skolen ble Svans bil truffet av en bil som skrenset over i feil kjørefelt. En person i denne bilen, en 60 år gammel mann, omkom etter sammenstøtet.

- Fryktelig tungt
Svensk politi understreker at Gunde Svan er helt uten skyld for det som skjedde. Likevel er det mange tanker som kverner gjennom den tidligere superstjernens hode.

- Det føles fryktelig tungt at noen døde. Tankene raser gjennom hodet. Jeg tenker på hvorfor jeg valgte den veien akkurat da. Hvis jeg hadde tatt den andre veien, hadde ikke dette behøvs å skje, sier Svan til Aftonbladet.

Ringte nødtelefon
Slik opplevde han det som skjedde da bilen som kom i mot ham, en Saab, fikk skrens.

- De to bilene som ligger foran meg rekker å passere før Saaben er over på min side. Jeg ringte nødtelefon allerede før jeg rakk å komme meg ut av bilen.

Svan, som også har en fortid som rallyfører, rakk ikke engang å bremse. Etterpå bidro han i redningsarbeidet, men uten å kunne gjøre noe for 60-åringen som omkom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere