*Nettavisen* Sport.

Gunn Margit vurderer å gi seg

Foto: (FOTO: TOR RICHARDSEN/SCANPIX)

Skiskytteresset Gunn Margit Andreassen vurderer å legge opp etter neste sesong.

13.01.07 09:11

RUHPOLDING (Nettavisen): For en gang skyld har Gunn Margit Andreassen holdt seg unna sykdom denne sesongen.

Men likevel har resultatene uteblitt.

Ny nedtur
Fredagens sprint ble en ny nedtur for Andreassen, som blant annet har VM-bronse individuelt fra 2003 og VM-gull i stafett på merittlisten.

Hun endte helt nede på en 35. plass til, tross for feilfri skyting.

- Jeg er frisk som en fisk, sier Gunn Margit Andreassen til Nettavisen.

- Men det er noe som ikke stemmer i sporet. Det er det samme hele tiden. Jeg sliter blant annet med å få skikkelig orden på skøytingen, sukker hun.

Overtrent
33-åringen ble overtrent forrige sesong og la før årets sesong i skiskyttersirkuset opp til et mer alternativt treningsopplegg.

- Jeg har gjort endringer og ikke trent så hardt som jeg har gjort tidligere sesonger. Men jeg har liksom ikke kommet meg i form, forteller Andreassen.

Andreassen innrømmer at de sviktende resultatene tærer på motivasjonen. Nå vurderer hun sin fremtid i skiskytter-sirkuset.

- Neste sesong blir avgjørende med tanke på om jeg kommer til å fortsette. Får jeg det ikke til å klaffe da heller, kan det fort hende at det blir min siste sesong, bekrefter Andreassen overfor Nettavisen.

Savner sønnen
Savnet av sønnen David som hun har sammen med skiskytteren Frode Andresen er også en medvirkende årsak til at Gunn Margit vurderer sin fremtid i sporten.

- Klart det ikke er enkelt å sitte på et hotellrom her Ruhpolding når jeg vet at David er hjemme i Norge. Heldigvis har jeg Frode her, sier hun åpenhjertig.

Opprinnelig skulle Andreassen ha deltatt i neste ukes verdenscuprenn i Pokljuka. Nå er hun ikke lenger like sikker på om det er så lurt.

Konkurransen i Pokljuka er den siste før VM i Anterselva.

- Jeg skal ta en prat med lederteamet nå i kveld, så får vi se. Kanskje kommer jeg til å reise hjem til Norge for å trene. Kanskje det er det beste for meg, innrømmer hun.

Føler seg sikker på VM
Og til tross for at resultatene har sviktet for Gunn Margit Andreassen hittil i sesongen, føler hun seg sikker på at hun blir tatt ut til VM.

Uttaket skjer etter verdenscuprennene i Ruhpolding.

- Jeg føler meg sikker på laget. Sammen med Tora Berger og Linda Grubben er jeg nok et klart tredjevalg. Landslagsledelsen vet at jeg er god på stafetten og at jeg også kan gjøre det bra i individuelle renn, blant annet på normaldistansen, fastslår Andreassen.

Men først må hun komme seg i skikkelig form igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.