Gunn-Rita Dahle Flesjå imponerte på hjemmebane

Gunn Rita Dahle prøve-VM

Gunn Rita Dahle prøve-VM Foto: Kristoffer Øverli Andersen (procycling.no)

Ser gulldrømmen i det fjerne etter sterk femteplass i «prøve-vm».

14.09.13 16:12

Irinia Kalentieva, Topeak Ergon Racing, vant lørdag World cup-runden i terrengsykkel på Hafjell. Gunn-Rita Dahle Flesjå endte på en femteplass 1:17 bak Kalentieva. Selv om pallen glapp, var Kenneth Flesjå, trener og ektemann til Gunn-Rita, likevel fornøyd med innsatsen.

- Vi er fornøyd, jeg syns hun kjørte et jevnt og bra løp. I starten var det ei som veltet foran henne, og hun tapte hovedsakelig tid i starten av løpet, sier Kenneth Flesjå til procycling.no

Hafjell-runden avsluttet verdenscupen, som på ble vunnet av Tanja Zakelj. Dahle Flesjå ble nummer ni sammenlagt, med drøyt halvparten av poengene til Zakelj. Det er ikke noe treneren bruker mye tid på.

- Vi har ikke satset mot sammenlagtplasseringen i verdenscupen. Det var en bevist vurdering før vi startet sesongen. Gunn-Rita har svært mye å gjøre med barn og sponsorer i tillegg til at hun ikke fikk den treningsvinteren vi håpte på. Vi kan ikke bite over for mye, sier Treneren

Klikk på bildet for å forstørre.

KALENTIEVA Irina Foto: Kristoffer Øverli Andersen (procycling.no)

Verdensmester
Dahle Flesjå hadde to hovedmål før årets sesong. VM i maraton, som hun vant, og VM i rundbane. Sistnevnte ble arrangert i Sør-Afrika i slutten av august. Da var Dahle Flesjå syk.

- Vi var i knallform da vi reiste til VM i Sør-Afrika. Dessverre ble hun syk, og presterte ikke i nærheten av det hun viste på trening. Da hun kom hjem var det rett på antibiotika. Av den grunn vi ekstra fornøyde med femteplass i Hafjell. Drømmen var selvfølgelig å vinne VM og vinne her, men det gikk ikke. Sånn er det i idrett, sier Kenneth Flesjå.

Prøve-VM
Neste år arrangeres VM i terrengsykling i de samme løypene på Hafjell. Den rutinerte treneren roser arrangementer, men mener også det er rom for enkelte forbedringer av løypa før VM starter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarle Fredagsvik

- De bør plukke en del stein i løypa. Det var rett og slett ekstremt mye punkteringer i dag. Samtidig håper jeg de legger inn noen flere tekniske partier. Samtidig er det en veldig flott og hard løype, som jeg mener passer Gunn-Rita utmerket, sier Kenneth Flesjå.

Han legger ikke skjul på ambisjonene for neste år: VM-gull.

- VM på Hafjell er det viktigste for oss neste år, og jeg tror vi får til et VM-gull til, sier Kenneth Flesjå.

PS: Søndag arrangeres det også World Cup-runde i Downhill. Følg meg på procycling.no for den råeste bildeserien du noen gang kommer til å få se fra norsk jord.

Resultater:
1. Irinia Kalentieva (Topeak Ergon Racing)
2. Eva Lechner (Team Colnago Sudtirol)
3. Julie Bresset (BH – Sr Suntour – KMC)
4. Lea Davison (Specalized Racing XC)
5. Gunn-Rita Dahle Flesjå (Multivan Merida Biking Team)
6. Tanja Zakelj (Unior Tools Team)
7. Catharine Pendrel (Luna Pro Team)
8. Maja Wloszczowska (Giant pro XC Team)
9. Jolanda Neff (Giant pro XC Team)
10. Alexandre Engen (Ghost Factory racing team)

Komplett resultatliste finner du her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.