Norge tapte i kveld 34-33 mot Tyskland etter ekstraomganger, men har nå lagt inn protest mot at tyskerne hadde en spiller for mye på banen i det de scoret de siste sekundene.

Bildene viser at Tyskland har flere mann på banen enn tillatt med både en ekstra utspiller, så vel som keeper i mål, dette har gjort at Norge nå har lagt inn protest. Dette er tidligere landslagssjef Gunnar Pettersen helt enig i at det er grunnlag for.

Ny kamp

- Det riktige her er at det spilles ny kamp. Hadde det vært seriekamp så hadde det blitt ny kamp. Det er veldig sjelden at man gjør noe med dette i et mesterskap pga tidsnød, forteller Pettersen til Nettavisen fredag kveld.

Bildene viser at Tyskland har én spiller mer på banen enn tillatt i det Norge skal ta avkast med kun et par sekunder igjen på klokka:

Saken fortsetter under bildet:

- Det er grunnlag for protest. Hadde dette vært en seriekamp så hadde det blitt omkamp. Det er som Kjelling sier, det er veldig sjelden man gjør noe med dette i et mesterskap pga tidsnød.

Bilder publisert på Twitter-kontoen til TV3-kommentator Daniel Høglund viser også at Tyskland har mer enn én keeper på banen i det Norge tar avkast.

Saken fortsetter under bildet

Historiske protester

Pettersen minner likevel på at dette har skjedd før, og at historien ikke er på Norges side i slike situasjoner.

- Vi hadde dette med Norge i OL i 1972 mot Vest-Tyskland. De hadde en mann ekstra på banen og det ble ikke gjort noe med selv om det var et alvorlig regelbrudd, sier Pettersen.

- Historien tilsier at protesten blir avvist, men den er korrekt og det er grunnlag for omkamp, forteller Pettersen videre.

I 2014 protesterte det franske kvinnelandslaget etter at Tyskland hadde hatt én spiller for mye på banen da de scoret ett av sine mål. Den gangen avviste Det europeiske håndballforbundet (EHF) protesten dagen etterpå.

Likevel er Pettersen klokkeklar på at innenfor regelverket så skal kampen spilles på nytt, men mener at det vil bli veldig vanskelig å gjennomføre.

- Hadde det vært seriekamp så hadde det blitt ny kamp. Det riktige her er å spille ny kamp, men hvordan skal man rekke det? Da må jo den spilles i morgen. Som sagt så er det veldig sjeldent, men det er det som er korrekt, sier Pettersen.

- Nå er det jo en fridag i morgen, så det er jo sånn sett tid, men det er mye som skal gjøres med tanke på hall f.eks. Det er mye som skal ordnes, men i praksis så bør det la seg gjøre. Historien tilsier at det ikke lar seg gjøre, mener Pettersen.

Helt fantastisk

Til tross for det skuffende nederlaget var Pettersen full av lovord om de norske prestasjonene i Polen som nå, etter all sannsynlighet, leder til bronsefinale på søndag.

- Dette er i tråd med det de har gjort hele veien, det er helt fantastisk. Det er som Bjarte Myrhol sier; ekstraomgangene er kron eller mynt. Det er helt fantastisk det de har gjort og så er det tilfeldigheter som avgjør til slutt. Norge kunne like gjerne ha vunnet, mener Pettersen som trente det norske landslaget fra 1989 til 1994 og på nytt fra 2001 til 2008.

Grunnet tidligere historikk virker det mest sannsynlig at Norge spiller bronsefinale søndag. Da vil de enten møte Kroatia eller Spania. Pettersen tror at de spanske herrene hadde passet Norge best:

- Jeg tror Spania hadde passet de best, litt fordi de ikke har spilt mot dem. Kroatia har de slått og da er nok de ekstra tente i tillegg til at det er bronsefinale. Da vil de nok revansjere det tapet og spanjolene er litt større som hadde passet Norge bra med tanke på tempo og fintene som Norge har, forteller Pettersen.

Inntil videre gjenstår det å se om Norges protest holder. Ifølge Gunnar Pettersen er det liten tvil: det burde spilles omkamp.