Gunnarsson på klubbjakt

Foto: Heiko Jungo (Scanpix)

Veigar Páll Gunnarsson er i ferd med å skyte seg vekk fra Stabæk.

NADDERUD (TV 2 Nettavisen): 26-åringen har scoret sju seriemål denne sesongen, og pyntet på med to nye nettkjenninger da Stabæk ble slått ut av cupen onsdag.

Cupexiten til tross; Veigar Páll Gunnarsson viste storform og var to ganger bare noen små centimeter fra å score hat trick.

- Jeg tror jeg aldri har vært bedre enn nå, sier islendingen til TV 2 Nettavisen.

- Kan bli bedre
Gunnarsson ble belønnet med en plass på vårens lag i TV 2 Nettavisen takket være sine mange mål og gode snittkarakter på spillerbørsen.

Trener Jan Jönsson mener Gunnarssons største styrke er at han er så smart.

- Jeg har alltid vært en klok spiller. Det er nok en av mine styrker, sier han lettere beskjemmet, og glemmer å nevne at han også har en teknikk og en skuddfot som går utenpå det meste vi ser av andre tippeligaspillere.

Men den lille og lure spissen mener han har mer på lager.

- Formen er vel på 90 prosent. Jeg har mer å gå på, synes jeg. Litt på fysisk form, og så blir man alltid litt smartere som fotballspiller, sier Gunnarsson.

Siste kontraktsår
Han står foreløpig med 11 landskamper for Island. Det kan bli flere landskamper. Og han har noen få måneder igjen av kontrakten med Stabæk. Det kan bli de siste månedene. Veigar Páll Gunnarsson har nemlig lyst til å prøve seg i en større klubb.

Selv om han er i dialog med Stabæk om en ny kontrakt.

- Hvis jeg skal bli i Norge, blir det Stabæk. Men jeg selvfølgelig lyst til å prøve noe større, sier Gunnarsson åpenhjertig, før han legger til at han ikke har lov til å forhandle med andre klubber riktig ennå.

Det er lett å forstå ham når man står utenfor Nadderud stadion. Stabæks hjemmebane ser mer ut som anlegget til en andredivisjonsklubb enn til et lag som ligger på fjerdeplass i toppserien i et av verdens rikeste land.

- Hvor stor er sjansen for at du blir i Stabæk?

- Det er helt umulig å si.

Fansen krysser garantert fingrene for at Europa ikke oppdager islendingen. Det gjør nok også Stabæks klubbledelse, som neppe vil sette pris på å se en av klubbens fineste juveler forsvinne uten at de får en krone for det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.