Gå til sidens hovedinnhold

Gunnarsson spurtet bort til trenerbenken etter ledermålet mot RBK: - Ville ha en plan

Da hele Strømsgodset jublet som besatte etter lederscoringen mot Rosenborg, løp Niklas Gunnarsson bort til trenerbenken med en klar melding.

MARIENLYST (Nettavisen): Euforien blant hjemmelagets spillere, trenere og supportere var ikke vanskelig å forstå.

Etter å ha kommet under mot Rosenborg på eget gress, maktet de å snu etter kampen, og da Halldor Stenevik satte inn 2-1 kun minutter før full tid klarte verken spillere eller støtteapparat å holde følelsene tilbake.

Det vil si, nesten alle.

For mens Godset-spillerne var samlet i en klynge og jublet som besatte nede i det ene hjørnet sammen med målscorer Stenevik, kastet trenerduoen Håkon Wibe-Lund/Bjørn Petter Ingebretsen og resten av støtteappratet seg om halsen på hverandre for å feire det som til slutt ble vinnermålet.

Fra tribuneplass kunne man imidlertid se én spiller som ikke tok noe som helt for gitt tross ledermålet like før slutt.

Niklas Gunnarsson spilte en meget god kamp i midtforsvaret til Godset, og løp umiddelbart bort til trenerbenken etter scoringen mens han pekte på hodet for å signalisere at de måtte være smarte i sluttminuttene.

Les også: Innrømmer TV-bløff: –⁠ Kan ikke la det vises på meg

- Etterlyste en plan etter scoringen

Overfor Nettavisen forteller 30-åringen at Steneviks lederscoring gjorde at tankene gikk til en kamp forrige sesong, da laget rotet bort en 3-1-ledelse mot slutten.

- Da var det ingen plan i etterkant (av scoringen), så jeg hadde det i bakhodet. Det er så mye energi og adrenalin at man plutselig kan gjøre noe dumt. Samtidig har RBK såpass mye kvalitet, så jeg ville bare ha en plan og sørge for at alle fikk beskjed om hva de skulle gjøre de siste minuttene. Det funket bra det, altså, gliser Gunnarsson etter kampen mot trønderne.

Han forteller om en ekstatisk trenerduo på benken etter scoringen.

- De er energiske, og det er fantastisk å se på. Da jeg fikk pratet litt med dem, roet de seg kjapt ned. Man så «BP» med en gang ble helt stille, og så kom de med en god plan som vi fullførte helt perfekt.

Godset-trener Wibe-Lund gliser når han blir spurt om seansen med Gunnarsson etter scoringen.

- Han er opptatt av oppgaver, så han sa «greit, vi leder, men nå må vi gjøre ting skikkelig». Vi trenger å bli minnet på det vi og, og Niklas er flink. Gutta ville vinne, så det er rett fokus til rett tid, sier han til Nettavisen.

Hyller mentaliteten etter snuoperasjonen

Oppgjøret på Marienlyst fikk imidlertid en verst tenkelig start for Wibe-Lunds lag.

Et alt for svakt tilbakespill fra Gustav Valsvik etter to minutter ble plukket opp av Rosenborgs kantspiller Rasmus Wiedesheim-Paul, som svarte med å sende trønderne i ledelsen på Marienlyst.

Vertene skapte flust av muligheter i den første omgangen, men klarte aldri å overliste André Hansen i RBK-buret.

Etter 62 minutter satt imidlertid utligningen da Herman Stengel scoret på straffe etter at Valsvik hadde blitt revet ned inne i feltet, og Steneviks scoring etter 87 minutter sørger for at de blåkledde klatrer til sjuendeplass i Eliteserien.

- Denne seieren forteller mye om mentaliteten som vi har jobbet mye med. Jeg synes spillerne viser det på en ekstremt bra måte. Det er gøy å se et lag som er så oppgavefokusert på det de skal gjøre, fremfor at følelsene tar overhånd. Vi fremstår som et ekte, modig og samlende Strømsgodset. Det er hovedfokuset vårt uansett om vi havner under eller leder, og det synes jeg vi leverer til toppkarakter, sier Wibe-Lund.