*Nettavisen* Sport.

Gunnarsson-svar i neste uke

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Påtalenemnda har fått inn all nødvendig informasjon.

20.10.11 15:24

- Vi har fått utfyllende svar fra de klubbene vi har stilt spørsmål til, sier leder Egil André Berglund i Norges Fotballforbunds påtalenemnd til Fædrelandsvennen.

Det er ikke bare Stabæk og Vålerenga som har forklart seg, men også Rosenborg.

Temaet er selvfølgelig Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga, en overgang som ble priset til én million kroner. Samtidig ble klubbene også enige om at Vålerenga skal betale fire millioner kroner for en opsjon på 16 år gamle Herman Stengel.

Samtlige eksperter som har uttalt seg om dette, konkluderer med at Stengel-avtalen ble inngått fordi Stabæk i praksis krevde fem millioner kroner for Gunnarsson, men ville organisere overgangen på denne måten for å redusere Nancys utbytte av sitt krav på 50 prosent av overgangssummen.

Nancy har gjort det klart at klubben vil ta saken til Uefa, men ellers vente på konklusjonen til Norges Fotballforbund.

Påtalenemndas innstilling kommer i neste uke. Da går saken etter all sannsynlighet videre til Doms- og sanksjonsutvalget.

- Poengtrekk, bøter og lisenser er noen av virkemidlene våre. Men det er helt avhengig av hva vi kommer fram til, sa Berglund i forrige uke, på spørsmål om hvilke sanksjonsmuligheter påtalenemnda har.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.