Gå til sidens hovedinnhold

Gunnulfsen overrasket på Beitostølen – slo Klæbo i ufyselig vær

Mikael Gunnulfsen (27) taklet røffe forhold best og gikk inn til en uventet seier på lørdagens 15 kilometer i den norske langrennsåpningen.

Samtlige landslagsløperne kom til kort mot Gunnulfsen i praktslag. Nærmest var Johannes Høsflot Klæbo, som ble slått med 27,3 sekunder.

– Det sitter mye følelser i idrett. Dette er en drøm. Folk snakker ned Beito og sier det er så lite, men for meg er det her grisestort, sa en følelsesladet Gunnulfsen til NRK.

Telemarkingen gikk ut i sporet like før været snudde helt. I sterke vindkast plukket han stadig sekunder og kunne til slutt gå inn til klar ledelse. Den var ikke langt mer meriterte løpere i nærheten av å true.

Nesten flau

Hans Christer Holund gikk inn til tredjeplassen. Lyn-løperen var 34,8 sekunder bak Gunnulfsen.

Underveis fikk løpet et skikkelig sceneskifte. Vind og snø skapte ufyselige forhold og gjorde livet surt for de antatt beste. Mange fikk trøbbel med festet og måtte gå mye fiskebein.

– Sånn som jeg går på ski, er jeg nesten flau over meg. Heldigvis er jeg godt trent, sa Holund til NRK om det krevende løpet.

Sundby skuffet

De to siste årene hadde Didrik Tønseth vunnet åpningsrennet på distanse på Beitostølen. Lørdag ble trønderen nummer fem.

Martin Johnsrud Sundby kom til Beitostølen med et press på seg. Veteranen, som i vinter er vraket fra landslaget, må overbevise gjennom helgen om han skal bli en del av uttaket til verdenscupåpningen i finske Ruka neste helg. Lørdag ble han ikke engang blant de 40 beste.

Løperne skal gå nye 15 kilometer søndag, men da skjer det i fri stil.

(©NTB)

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg