RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gunstig trekning for Norge i håndball-EM: Tyskland, Tsjekkia og Romania


Marta Tomac, Camilla Herrem, Stine Bredal Oftedal, Amanda Kurtovic og resten av det norske laget med EM-gull og seierstrofeet etter mesterskapet i 2016. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Marta Tomac, Camilla Herrem, Stine Bredal Oftedal, Amanda Kurtovic og resten av det norske laget med EM-gull og seierstrofeet etter mesterskapet i 2016. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Norge møter Tyskland, Tsjekkia og Romania i håndball-EM for kvinner i Frankrike. Det ble klart under tirsdagens trekning i Paris.

Den falt bra ut for laget til Thorir Hergeirsson selv om Romania på sitt beste kan slå alle. Norge er tittelforsvarer etter gullet i Sverige i 2016.

Norge starter mot tyskerne 1. desember. Så går kampene mot Tsjekkia og Romania 3. og 5.

De tre andre gruppene i Frankrike-mesterskapet ser slik ut:

A: Danmark, Sverige, Polen og Serbia.

B: Frankrike, Russland, Slovenia og Montenegro.

C: Ungarn, Nederland, Kroatia og Spania.

EM går i perioden 30. november til 16. desember. Norge spiller sin innledningspulje i Brest (nordvest i Frankrike). Er laget blant de tre beste der, venter hovedrunde med tre nye kamper i Nancy, snaut 100 mil rett østover.

Der møter i så fall Norge lagene fra C-gruppen. Semifinaler og medaljekamper går i Paris 14. og 16. desember.

Oppsettet gjør at Norge ikke kan møte den andre store gullfavoritten i EM, vertsnasjon og VM-vinner i fjor Frankrike, før en eventuell semifinale. Det samme gjelder kapasitetslaget Russland (regjerende OL-vinner) samt Danmark og Sverige.

På topp

De norske håndballjentene er EM-dronninger med hele sju titler siden det første mesterskapet i 1994: 1998, 2004, 2006, 2008, 2010, 2014 og 2016.

Det er høyst uklart om Nora Mørk spiller EM. Hun er i starten av opptreningen etter en alvorlig kneskade.

– Håndballmessig er det viktig for meg å være god når jeg kommer tilbake. Jeg har ikke lyst å ramle inn i noe mesterskap bare fordi jeg har et kne som holder, sa Mørk til NTB i midten av mai.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere