*Nettavisen* Sport.

Gutan skal vinne

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz (Scanpix)

Tromsø, Haugesund og Hønefoss er dagens spill på oddsen.

04.07.10 16:18

Spania berget innsatsen på oddstipsene i går, men ikke mer. Dagens langodds byr på mange fine spill fra Tippeligaen og Adeccoligaen i dag. Det tilbys også sykkelsport og fotball fra Sverige. Vi feirer gjensynet med norsk toppfotball med tre fine objekter fra Tippeligaen, og disse bør prøves, for her er det verdi slik vi ser det.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Haugesund - Start
Haugesund er sterke hjemme og kommer trolig til å overleve på høyeste nivå på ren hjemmestyrke. 4-2-0 og målforskjell 14-4 er hjemmetallene. Hjemmeseirene har kommet over Hønefoss, Aalesund, Kongsvinger og Sandefjord, ikke akkurat Tippeligaens mestvinnende bortelag, men Rosenborg klarte heller ikke vinne her, det ble 0-0.

Start ligger rundt midten av tabellen. De får ikke til stort på bortebane, der de har 1-1-4 hittil. Poengene tok de mot Brann og Rosenborg tidlig i sesongen, de fire siste er tapt. Start spilte treningskamp mot FCK sist uke og vant 3-1, et imponerende resultat. Vi legger ikke så veldig mye i det, siden det var treningskamp og siden Start var så plaget av skader at de måtte låne inn spillere fra andre klubber for å få gjennomført kampen.

For Haugesund må John Pelu fremdeles regnes som usikker selv om han er på bedringens vei. Var med å trente sist uke, så formen er nok like om hjørnet. Tvil også rundt DjeDje Victorien i angrepet. Det er ventet at de starter med samme lag som mot Bryne sist.

Start melder om flere skader. Hverken Ole Martin Årst, Geir Ludvig Fevang, Mads Stokkelien, Knut Henry Haraldsen, Bård Borgersen, Morten Hæstad eller Branko var med i treningskampen mot København. Pepa måtte også ut med skade. De fleste kommer seg nok allikevel på beina til søndagens kamp. Hunter Freeman soner karantene for 3 gule kort. Årst er småskadd, og spiller trolig ikke i dag.

Lagene har flere møter på nest øverste nivå de siste årene. På dagens bane har det blitt 2-2, 1-1, 2-3, 3-1 og 2-0 i de fem siste.

Det er to typiske hjemmelag som møtes i dag. Start stiller noe redusert, og borteseier utelukker vi. Norsk Tipping gir 2,10 for hjemmeseieren. Det er hakket mer enn vi hadde ventet, og med skader hos Start må hjemmeseieren prøves med 100 kroner. Spillefrist klokken 17.55.

25. Haugesund - Start 2,10 2,95 3,00

Klikk her for å levere dette spillet.

Hønefoss BK - Strømsgodset
Hønefoss ligger fortsatt nest nederst etter den tunge sesongsstarten. Det går bedre nå, spesielt på hjemmebane der de tre siste har gitt 2-0 over Brann, 1-0 over Sandefjord og 1-1 mot Molde. Reidar Vågnes er ansatt som hovedtrener ut året, i første omgang. Spennende å se hva han kan få til med dette laget. På skadelisten finner vi Lars Lafton og David Hanssen denne gangen.

Strømsgodset avsluttet med en fin 2-1 seier over Tromsø før ferien, og kom kanskje tilbake på vinnersporet etter en periode med tap. På bortebane har Strømsgodset ofte slitt, og med 0-1-5 på bortebane hittil i år ser det ut til at bortekomplekset fortsetter.

Strømsgodset forteller på sine nettsider at Jo Inge Berget, Fredrik Nordkvelle og Steffen Nystrøm er ute med skader i dag. André Hanssen og Marcus Pedersen soner for tre gule kort. Kim André Madsen skal skulderopereres kommende uke, og blir ute en lengre periode. Troppen ser slik ut: Lars Stubhaug, Adam Larsen Kwarasey, Glenn Andersen, Lars Sætra, Krister Aunan, Alexander Aas, Joel Riddez, Komlan Amewou, Øyvind Storflor, Ola Kamara, Jim Johansen, Mads Ryghseter, Muhamed Keita, Lars Christopher Vilsvik, Alfred Sankoh, Petar Rnkovic.

Det er seks år siden disse møttes i seriespill sist. Det står 4-0-2 fordel Godset på innbyrdes oppgjør.

Vi går for hjemmeseieren i Buskerud-oppgjøret i dag. Hønefoss har vist klar fremgang på hjemmebane, mens Godset, som fra før er meget svake borte, stiller redusert. At vi får 2,20 for hjemmeseieren synes vi er fin odds fra Norsk Tipping, og vi prøver 100 kroner på Hønefoss også. Spillefrist klokken 17.55.

29. Hønefoss BK - Strømsgodset 2,20 2,95 2,80

Klikk her for å levere dette spillet.

Tromsø - Aalesund
Tromsø gikk på sesongens andre serietap rett før sommerpausen. Det kom i bortekampen mot Godset. På hjemmebane er Tromsø stadig seriens beste lag med 6-1-0 totalt. Målforskjellen er 10-2 og Tromsø topper serien sammen med Rosenborg.

Aalesund startet sesongen sterkt og var en stund serieleder. Men etter hvert kom tapene, spesielt på bortebane. Man har nå tre strake bortetap, mot Brann, Vålerenga og Molde.

Tromsø forteller på sine nettsider: VM-oppholdet har etter alt å dømme gjort godt for TIL-spillerne. Fredagens trening bar preg av høy intensitet. – Vi stiller til kamp mot Aalesund med 18 friske mann, forteller Per-Mathias Høgmo. Med Tommy Knarvik tilbake for fullt og en Kevin Larsen som snart kan kle seg i rødhvite striper er skadesituasjonen i klubben bedre enn på veldig lenge. Fredrik Björck er imidlertid ute med skade og Sead Ramovic er i Tyrkia på prøvespill hos Sivasspor.

Aalesunds Fredrik Carlsen, Jonathan Parr og Peter Orry Larsen varr tilbake fra skade og spilte treningskampen mot Kongsvinger tidligere i uka. Nå leser vi at Parr likevel er skadet. Amund Skiri er tvilsom, og Daniel Arnefjord soner for kort.

Aalesund får æren av å innvie Alfheims flunkende nye gressmatte i Tippeligaen. Vi kan ikke se for oss at Tromsø avgir poeng på sin nye hjemmebane mot et Aalesund som får til mindre og mindre på bortebane. 1,60 er godkjent odds slik vi vurderer denne. 200 kroner settes på Tromsø, spillefrist klokken 17.55.

38. Tromsø - Aalesund 1,60 3,45 4,30

Klikk her for å levere dette spillet.

Vi er på nippet til å foreslå et spill på under 2,5 mål i Hønefoss - Godset, men lar det være med spill på H. 1,80 for maks to mål i en kamp med få utpregede målscorere på banen er godkjent. Fredrikstad skal også ha meget gode sjanser hjemme mot Ranheim, men oddsen er ikke mer enn 1,50... det er litt for lavt i våre øyne.

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.