*Nettavisen* Sport.

Gutten RBK bør frykte

Foto: Yves Logghe (Ap)

Han er bare 17 år, men kan bli Rosenborgs mareritt.

06.08.10 10:31

Romano Lukaku er Anderlechts stjernespiller, men likevel bare 17 år gammel.

Og akkurat Anderlecht er trolig den verste motstanderen Rosenborg kan trekke i dagens Champions League-kvalifisering.

- Jeg vil helst unngå dem. Det er et veldig godt lag, ligaen i Belgia har startet og så har de en fantastisk spiss i 17 år gamle Romelu Lukaku (bildet øverst i saken) som bøtter inn mål. Han er jaktet av alle de store klubbene, forteller RBK-speider Stig Torbjørnsen til rbk.no .

Toppscorer som 16-åring
Som 15 åring scoret Lukaku 26 mål på 17 kamper i ungdomsligaen der han spilte mot spillere som var fire år eldre. I fjor fikk han sitt gjennombrudd på seniornivå i Anderlecht, og ble toppscorer i Jupiler-ligaen i hjemlandet med 15 mål på 25 kamper. Og gutten ble 17 år så sent som i mai.

Lukaku, som har foreldre fra Kongo, er naturligvis for lengst på blokka til alle de store klubbene i Europa, og sammenlignes med Didier Drogba.

Da Anderlecht slo The New Saints 3-0 i den forrige kvalifiseringskampen i Champions League, scoret Lukaku to av målene.

Se opp, Stadsgaard og Demidov!

Alle mulig å slå
Rosenborg feide unna AIK, og er nå bare én dobbeltkamp unna å gjøre comeback i Champions League for første gang siden 2007.

Rosenborg er useedet i trekningen og har fem potensielle motstandere fra den seedede gruppen: Basel, Anderlecht, FC København, Hapoel Tel-Aviv og Sparta Praha. Alle lagene vant sine hjemlige ligaer siste sesong, og ingen av dem blir noen lett motstander.

Samtidig er alle fullt mulig å slå.

RBKs sjefsspeider Stig Torbjørnsen sier til rbk.no at Anderlecht er det beste laget av de fem.

- Jeg anslår alle de aktuelle oppgjørene som 50/50, kanskje bortsett fra hvis RBK trekker Anderlecht. Da vil jeg si at de er favoritter. La oss si 60/40 i favør dem, sier Torbjørnsen.

Litt om motstanderne:

FC Basel:
Sveitsisk mester foran Young Boys, som også er med i siste play off-runde etter å ha sendt Fenerbache ut i forrige runde. Står med full pott etter tre runder i årets sesong.

RSC Anderlecht:
Storlaget fra Brussel vant den belgiske ligaen suverent sist sesong, og har åpnet med seier i år. På topp har de superspisstalentet Romelu Lukaku (17) som bøtter inn mål. Som 16-åring ble han toppscorer i ligaen i fjor med 15 mål på 25 kamper.

FC København:
Ståle Solbakkens menn snek seg så vidt forbi BATA Borisov i forrige runde, uten å imponere. Topper SAS-ligaen i hjemlandet etter tre runder. Slo ut Stabæk i fjorårets kvalifisering.

Hapoel Tel-Aviv:
Husker du Nigerias supermålvakt fra VM, Vincent Enyeama? Han vokter målet til Hapoel Tel-Aviv, som ble nummer to i den israelske serien i fjor, men vant sluttspillet foran Maccabi Haifa. Har ikke startet årets serie.

Sparta Praha:
Tsjekkisk fotball er ikke helt hva det en gang var, men Sparta Praha er et solid lag, selv om laget bare har tre poeng etter tre runder i årets sesong. Tapte ingen seriekamper i fjor, men vant likevel med bare ett poeng.

Trekningen foregår i Uefas hovedkvarter i sveitsiske Nyon fra klokken 12. Vi følger trekningen direkte.

Trekning for mesterlag:

Seedede lag:
FC Basel
RSC Anderlecht
FC København
Hapoel Tel-Aviv
Sparta Praha

Useedede lag:
Rosenborg
Salzburg
Partizan Beograd
MSK Zilina
FC Sheriff

Det er også en spennende dag for Tottenham-fansen, som får vite hvem som blir deres siste hinder før klubbens for første deltakelse i Champions League er et faktum.

Trekning play off for ikke-mestere:

Seedede lag:
Sevilla
Werder Bremen
Zenit St. Petersburg
Tottenham
Ajax

Useedede lag:
Dinamo Kiev
Braga
Sampdoria
Auxerre
Young Boys

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.