RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gutten RBK bør frykte

Foto: Yves Logghe (Ap)
Sist oppdatert:
Han er bare 17 år, men kan bli Rosenborgs mareritt.

Romano Lukaku er Anderlechts stjernespiller, men likevel bare 17 år gammel.

Og akkurat Anderlecht er trolig den verste motstanderen Rosenborg kan trekke i dagens Champions League-kvalifisering.

- Jeg vil helst unngå dem. Det er et veldig godt lag, ligaen i Belgia har startet og så har de en fantastisk spiss i 17 år gamle Romelu Lukaku (bildet øverst i saken) som bøtter inn mål. Han er jaktet av alle de store klubbene, forteller RBK-speider Stig Torbjørnsen til rbk.no .

Toppscorer som 16-åring
Som 15 åring scoret Lukaku 26 mål på 17 kamper i ungdomsligaen der han spilte mot spillere som var fire år eldre. I fjor fikk han sitt gjennombrudd på seniornivå i Anderlecht, og ble toppscorer i Jupiler-ligaen i hjemlandet med 15 mål på 25 kamper. Og gutten ble 17 år så sent som i mai.

Lukaku, som har foreldre fra Kongo, er naturligvis for lengst på blokka til alle de store klubbene i Europa, og sammenlignes med Didier Drogba.

Da Anderlecht slo The New Saints 3-0 i den forrige kvalifiseringskampen i Champions League, scoret Lukaku to av målene.

Se opp, Stadsgaard og Demidov!

Alle mulig å slå
Rosenborg feide unna AIK, og er nå bare én dobbeltkamp unna å gjøre comeback i Champions League for første gang siden 2007.

Rosenborg er useedet i trekningen og har fem potensielle motstandere fra den seedede gruppen: Basel, Anderlecht, FC København, Hapoel Tel-Aviv og Sparta Praha. Alle lagene vant sine hjemlige ligaer siste sesong, og ingen av dem blir noen lett motstander.

Samtidig er alle fullt mulig å slå.

RBKs sjefsspeider Stig Torbjørnsen sier til rbk.no at Anderlecht er det beste laget av de fem.

- Jeg anslår alle de aktuelle oppgjørene som 50/50, kanskje bortsett fra hvis RBK trekker Anderlecht. Da vil jeg si at de er favoritter. La oss si 60/40 i favør dem, sier Torbjørnsen.

Litt om motstanderne:

FC Basel:
Sveitsisk mester foran Young Boys, som også er med i siste play off-runde etter å ha sendt Fenerbache ut i forrige runde. Står med full pott etter tre runder i årets sesong.

RSC Anderlecht:
Storlaget fra Brussel vant den belgiske ligaen suverent sist sesong, og har åpnet med seier i år. På topp har de superspisstalentet Romelu Lukaku (17) som bøtter inn mål. Som 16-åring ble han toppscorer i ligaen i fjor med 15 mål på 25 kamper.

FC København:
Ståle Solbakkens menn snek seg så vidt forbi BATA Borisov i forrige runde, uten å imponere. Topper SAS-ligaen i hjemlandet etter tre runder. Slo ut Stabæk i fjorårets kvalifisering.

Hapoel Tel-Aviv:
Husker du Nigerias supermålvakt fra VM, Vincent Enyeama? Han vokter målet til Hapoel Tel-Aviv, som ble nummer to i den israelske serien i fjor, men vant sluttspillet foran Maccabi Haifa. Har ikke startet årets serie.

Sparta Praha:
Tsjekkisk fotball er ikke helt hva det en gang var, men Sparta Praha er et solid lag, selv om laget bare har tre poeng etter tre runder i årets sesong. Tapte ingen seriekamper i fjor, men vant likevel med bare ett poeng.

Trekningen foregår i Uefas hovedkvarter i sveitsiske Nyon fra klokken 12. Vi følger trekningen direkte.

Trekning for mesterlag:

Seedede lag:
FC Basel
RSC Anderlecht
FC København
Hapoel Tel-Aviv
Sparta Praha

Useedede lag:
Rosenborg
Salzburg
Partizan Beograd
MSK Zilina
FC Sheriff

Det er også en spennende dag for Tottenham-fansen, som får vite hvem som blir deres siste hinder før klubbens for første deltakelse i Champions League er et faktum.

Trekning play off for ikke-mestere:

Seedede lag:
Sevilla
Werder Bremen
Zenit St. Petersburg
Tottenham
Ajax

Useedede lag:
Dinamo Kiev
Braga
Sampdoria
Auxerre
Young Boys

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere