RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gylne tider i Bergen

Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
Sist oppdatert:
BRANN STADION (TV 2 Nettavisen): Brann gjorde uken komplett da de i kveld slo Halmstad i første runde av Royal League. Med kongepokalen trygt plassert i premieskapet viste de publikum at laget er nullstilt igjen og klar for nye oppgaver.

BRANN – HALMSTAD 1-0: Og nettopp publikum er en viktig faktor for Brann sin suksess den siste tiden. Nesten 12.000 mennesker møtte opp for å overvære kampen mot de svenske sølvvinnerne.

- Helt utrolig. Det var veldig kjekt for oss også at så mange kom for å se kampen, sier Halmstads ringrev, Magnus Svensson.

- Jeg husker jo tilbake til tiden da jeg spilte i Tippeligaen og det var alltid stas å komme til Bergen, innrømmer den tidligere Viking-spilleren.

Enorm støtte
Et ufyselig regn og kald vind gjør det enorme oppmøtet enda mer imponerende.

- For at publikum skal komme å se oss, må vi levere på fotballbanen. Og for at vi skal levere, må publikum komme å se og støtte oss, smiler en fornøyd Mons Ivar Mjelde på pressekonferansen etter kampen.

- Vi har fått en enorm støtte hele denne sesongen, og vi håper selvsagt at den bare skal øke og øke i kampene fremover, fortsetter han.

Publikum fikk være vitne til en kamp som åpnet fartsfylt og sjanserikt. Både Brann og gjestene hadde gode sjanser de første ti minuttene. Etter 19 minutter viste spissreserve Charlie Miller hva han er lagd av. En strålende volley sendte vertene i ledelsen.

Hvem vinner Royal League?
Rosenborg
Djurgården
Vålerenga
Esbjerg
Brøndby
IFK Göteborg
FC København
Tromsø
Brann
Malmø FF
OB
Halmstad

Se resultat
- Charlie jobber hardt på trening og fikk i dag belønning med en nydelig scoring. Han har en teknikk og et fotballhode som mange kan misunne han, men er en veldig annerledes spisstype enn hva Robbie Winters er, forklarer Mjelde.

- Dessverre fikk han en skade i tåen og måtte gi seg, informerer Brann-sjefen.

Tungt og gøy
Resten av omgangen bar preg av en tung og våt gressmatte. Pasninger som stoppet i dammer, lange sklitaklinger som gjorde svenskene både gule og blå og et lag som hadde en cupfinale i beina gjorde sitt til at den store fotballfesten uteble.

- Det var tungt ut på der og det tok litt tid før alle var på nett igjen etter søndagens finale, hevder Branns beste, Ragnvald Soma.

- Men det er jo artig å spille fotball uansett og godt å være i gang med Royal League.

Endelig i gang
Det samme synes Halmstads trener, Janne Andersson.

- Jeg er glad for at vi er i gang, men sint fordi vi tapte, åpner han.

- Med litt hell kunne det godt ha endt uavgjort i denne kampen. Kanskje vi til og med kunne ha vunnet, sier Andersson spørrende.

- Men Brann er et bra lag og slik det utartet seg vant vel de fortjent, sier han.

Mjelde på sin side var veldig fornøyd med seieren.

- Vi slår et god lag her i kveld og tar viktige poeng i Royal League. Det er en jevn kamp som kunne ha vippet begge veier. Nå er jeg bare glad for at vi vant og at Royal League er i gang. Dette kommer til å gjøre norsk, svensk og dansk fotball bedre på sikt, spår Mjelde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere