RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Aldri sett bedre keeper

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Norge banket gigant-nasjonen Russland hele 32-21 og er allerede klar for mellomspillet i håndball-EM. - Vi gråt av glede, sier Gunnar Pettersen. Se høydepunkter!

Se Norge - Russland i opptak på TV 2 Sumo her!

Sjekk dagens Paaschenøtt fra håndball-EM her!

Norge fikk en optimal start på EM på hjemmebane med seier over Danmark torsdag. Etter å ha slått Danmark 27-26 i torsdagens åpningsthriller, fulgte Pettersens menn opp med ny seier i fredagens oppgjør mot gigant-nasjonen Russland.

Se alt om håndballfesten i TV 2 Sportens EM-studio her!

Russland ble slått 32-21 etter en eneste lang håndballfest i Drammenshallen. Steinar Ege stod som en levende vegg i mål, og fremover på banen viste Frode Hagen og lagkameratene i perioder verdensklasse.

Se høydepunkter fra Norges lek med Russland i videovinduet (artikkelen fortsetter under):

207662

Nå er Norge allerede klar for mellomspillet før den siste gruppekampen mot Montenegro søndag.

- Gråt av glede
- Det var en stor opplevelse. Vi har fått mer enn dette i baken mot Russland før, kamper vi stort sett har tapt. Dette var en fantastisk følelse. Vi gråt litt av glede på benken, sier en tydelig rørt landslagssjef Gunnar Pettersen til TV 2 Sporten like etter kampen.

Han kunne ikke få lovprist keeper Steinar Ege nok. Keeperen leverte 32 (!) kvalifiserte redninger.

- Et keeperspill jeg aldri har sett noen keeper har gjort før, i hvert fall ikke en norsk, sier Pettersen, og fortsetter:

- Jeg merket det på ham før siste samling. Jeg spurte hvordan han hadde det, om han var syk. Han svarte han aldri hadde hatt det så bra før, og det har han aldri sagt før. Nå er han virkelig på gang, sier Pettersen.

Steinar Ege var imidlertid preget etter kampen.

- Jeg vet ikke om jeg har spilt en bedre kamp tidligere. Det føltes som dette var den viktigste kampen i mitt liv. Men det er inspirerende å stå bak et forsvar som gir alt, sier han til TV 2 Sporten.

- Hva betyr denne seieren for Norge videre i EM?

- Vi har hatt en god oppkjøring og ro i laget. Vi har byttet litt på spillerne, men hver har tatt sin rolle bra. Dette lover bra, svarer Norges desidert beste håndballkeeper.

Les også: Se høydepunkter fra alle kampene
Les også: Høydepunkter fra thrilleråpningen

Se TV 2s håndballeksperter oppsummere den første kampdagen!

Håvard Tvedten - en av heltene fra Norges triumf mot Danmark - var tvilsom til kampen, men ble friskmeldt i siste sekund.

- Jeg kunne trengt noen ekstra dager på å bli helt frisk, men kneet er tapet, og jeg gir alltid 100 prosent, forsikret han TV 2 Sportens seere om før kampstart.

Røpet seiersoppskriften før kampen
Landslagssjef Gunnar Pettersen røpet seiersoppskriften på forhånd.

- Det blir viktig med tempo. Vi må få satt forsvaret og satse på kontringer. Samtidig skal vi være best på innsats i dag også. Og vi skal være raskest på banen, sa Pettersen.

Og spillerne fulgte landslagssjefens oppfordring og vel så det. Men første halvdel av førsteomgang ble en jevnspilt og intens affære. Lagene fulgte hverandre til 7-7, før Norge tok ledelsen for første gang i kampen på stillingen 8-7.

Håvard Tvedten og Bjarte Myrhol fortsatte med sine herjinger og Norge kunne gå til pause med en overbevisende 15-10-ledelse. Steinar Ege leverte strålende keeperspill og Norge scoret seks av målene på kontringer - akkurat som Gunnar Pettersen varslet på forhånd.

- Vi leder 15-10, men husk hva som skjedde i går, sa TV 2s håndballkommentator og minnet om åpningskampen mot Danmark torsdag - der seieren holdt på å glippe for Norge i siste sekund.

Se alle kampene i håndball-EM direkte på TV 2 Sumo!

Følg alle kampene direkte i TV 2s livesystem!

Se intervju med Bjarte Myrhol og Erik Andersen før kampen her:

207254

Men Norge fortsatte med storspillet også etter hvilen. De tok tidlig ledelsen 20-12. Det fikk ikke akkurat TV 2s ekspertkommentator Bent Svele til å spare på superlativene.

- En helt utrolig prestasjon og fantastisk skyting. Når Hagen er i det humøret der er han nærmest ustoppelig. Nå må han snart på sokkel, lød dommen etter at Frode Hagen hadde scoret på tre strake avslutninger.

Stengte buret
Og bakerst på banen stengte Steinar Ege buret.

- Helt fantastisk keeperspill. Jeg har aldri sett maken, utbrøt Harald Bredeli etter Eges sjette fantomredning.

Det siste kvarteret skrudde Norge på sin cruisekontroll, og kontrollerte inn til ledelse 24-15.

- Vi er nødt til å være her et kvarter til, og da kan vi likevel spille bra, ikke sant, gutter? skrek Gunnar Pettersen i en timeout.

Spillerne gjorde som Pettersens sa og ga drøye 5.000 tilskuere i Drammenshallen en skikkelig håndballfest det siste kvarteret. De ga seg ikke før resultattavla viste imponerende 32-21 og beviste for alvor at EM-gullet er i sikte.

Se høydepunkter fra Norges thriller-åpningskamp mot Danmark torsdag her:

207165

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere