*Nettavisen* Sport.

- De synes alt er artig

POSITIV: - De har ekstra energi og er uredde. De vil vise seg fram og synes alt er artig, sier Ida Alstad om den nye generasjonen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Ida Alstad gleder seg over den nye generasjonen landslagsspillere.

Nye spillere må stå fram som profiler for det norske damelandslaget i håndball, skal Norge nå målet om å kjempe om medaljer under EM i desember.

Mandag samlet landslagstrener Thorir Hergeirsson de beste norske damehåndballspillerne til første samling inn mot europamesterskapet i Danmark. Mange av de uttatte har lite erfaring fra internasjonale mesterskap på seniornivå med Norge.

Klikk på bildet for å forstørre.

TENKER NYTT: - De som kommer inn har andre kvaliteter enn de gamle. Det gir oss kanskje muligheten til å tenke litt utenfor boksen og gå litt ut av komfortsonen, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Tidligere nøkkelspillere med mye rutine som Katrine Lunde, Heidi Løke, Marit Malm Frafjord og Isabel Blanco mister EM av forskjellige grunner. Det kan gi nye muligheter på banen for Hergeirsson.

- Det er alltid spennende med nye spillere. De som kommer inn har andre kvaliteter enn de gamle. Det gir oss kanskje muligheten til å tenke litt utenfor boksen og gå litt ut av komfortsonen. Samtidig må vi beholde det som har vært suksesskriteriene opp igjennom årene, sier landslagstreneren til NTB.

- Ny energi

Midtjylland-spiller Alstad er klar over at hennes rolle på landslaget kan få enda mer betydning i de kommende mesterskapene enn tidligere. Hun tror det kan være positivt med flere unge spillere på laget.

- De har ekstra energi og er uredde. De vil vise seg fram og synes alt er artig, sier Alstad.

Larvik-spiller Linn Jørum Sulland tror landslaget kan utvikle spillestilen med den nye generasjonen på landslaget.

- Mange av dem har høyt tempo, noe som gjør at vi kanskje kan spille enda hurtigere og ikke få så mange mål fra langskudd. Samtidig kan det gjøre det vanskeligere i forsvar, tror 30-åringen.

Spent Hergeirsson

I flere av de gamle landslagsstjernenes fravær, rykker spillere som Alstad og Sulland fram i køen når det gjelder å ta ekstra ansvar både på og utenfor banen.

- Det er først og fremst de eldre som må stå fram, påpeker Hergeirsson.

Fem av spillerne på ukens samling var en del av LK90-landslaget som vant både EM og VM sammen. Også de må ta steg i høst skal det bli edelt metall i Danmark.

- Jeg forventer at 90-gjengen skal stå fram, så skal de som er ennå yngre få en mulighet til å spille seg inn. Alle har stort potensial, sier 50-åringen.

Hergeirsson er usikker på hvordan Norge kommer til å prestere i EM, men er klar på at landslaget vil gi det norske folk minneverdige opplevelser også i framtiden.

- Jeg er spent. Seks kamper før mesterskapet er litt lite, og vi må bruke dem fornuftig. På lengre sikt blir dette laget bra. Det handler om hvor fort man lærer, og den muligheten skal man ikke undervurdere, avslutter Hergeirsson. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.