*Nettavisen* Sport.

- Den hadde jeg ikke sett komme

Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix

Larvik ble tatt på senga i Champions League.

06.04.13 18:07

LARVIK - KRIM 22-24:

LARVIK (NTB): Larviks håndballjenter slo tilbake etter en skrekkomgang i mesterligaens semifinale lørdag. 22-24-tap mot Krim Ljubljana gjør at mesterligahåpet så vidt lever før returen.

- Muligheten er der. Men da må vi ha en gjeng som virkelig vil dette og ikke gjemme seg bak kollektivet og regne med at andre trår til, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad til NTB.

- Jeg er veldig overrasket og skuffet over den elendige førsteomgangen vår. Den hadde jeg ikke sett skulle komme.

Håpet var helt avskrevet av de fleste etter 9-16 ved pause. Men Larvik fikk på plass de fleste av mange løse tråder i 2.-omgangen.

En haug redninger av Cecilie Leganger, en frisk Gro Hammerseng og bedre uttelling i angrep, skapte spenning allerede midtveis i 2.-omgangen (16-18).

Den håpløse førsteomgangen kan likevel bli kostbar. Det er fortsatt noen mål forskjell på hjemme- og bortebane i mesterligaens toppsjikt.

Larviks utgangspunkt burde og skulle vært langt bedre enn det er etter hjemmekampen. LHK-spillerne bommet blant annet på flere 100-prosentsjanser etter pause.

Elendig
For vertene var den første halvtimen som et besøk i et skrekkabinett. Det meste gikk grådig feil. Etter snaut 16 minutter ledet Krim 10-3.

På den tiden hadde LHK begått fem tekniske feil, bommet på sju skudd og reddet én gang (Leganger). I angrep stanget Larvik mot en slovensk vegg, mens Krim fikk friere spillerom i motsatt ende av banen.

Få redninger av 38-årige Leganger gjorde også at LHK ikke fikk scoret «billige» kontringsmål.

Tøft
Krim har vunnet fem av seks hjemmekamper i mesterligaen denne sesongen. Det eneste nederlaget kom mot Györ, og det var til gjengjeld stygt 20-31.

Presterer LHK en perfekt kamp i Ljubljana lørdag neste uke, er det fortsatt muligheter til avansement.

Krim spilte lørdag uten sin svenske storskytter Linnea Torstensson (fingerbrudd). Hun rekker trolig heller ikke returen.

Lagene i den andre semifinalen, Oltchim Valcea (Romania) og ungarske Györ, måtte flytte sine mesterliga-cupkamper til større og mer moderne haller. Skulle LHK mot alle odds gå til finale (to første helgene i mai), betyr det spill i enten Bucuresti eller Veszprém.

Hos Györ er Katrine Lunde Haraldsen og Heidi Løke nøkkelspillere. Begge er på jakt etter revansj for det knepne finaletapet i fjor.

De ti siste vinnerne av mesterligaen:
Buducnost Podgorica (Montenegro)
Larvik
Viborg (Danmark)
Viborg
Zvezda Zvenigorod (Russland)
Slagelse (Danmark)
Viborg
Slagelse
Slagelse
Krim

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.