Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det blir tre kjipe uker

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Sist oppdatert:
Nora Mørk liker ikke å måtte se VM fra sofaen.

LARVIK (Nettavisen): Mandag kveld norsk tid ankom håndballjentene Brasil. De neste tre ukene skal de norske yndlingene kjempe om VM-gull i sambanasjonen.

Hjemme i Norge sitter imidlertid Nora Mørk og må se det hele fra sofaen. 20-åringen har vært igjennom to operasjoner i kneet dette året og ble ikke klar til sluttspillet.

- Bor på Sognsvann
Mørk ble først operert for skaden «jumpers knee» i etterkant av at Larvik hadde vunnet Champions League i mai, men alt gikk ikke etter planen og hun måtte derfor under kniven på ny i høst.

Dette betyr at jenta, som ble en stor publikumsfavoritt under EM på hjemmebane i 2010, så langt ikke har spilt håndball denne sesongen. Tiden går stort sett med til opptrening av kneet.

- Det går bedre nå. Jeg har et kjempeopplegg på Olympiatoppen, som er utrolig bra. Jeg bor omtrent på Sognsvann for tiden, sier Mørk til Nettavisen.

Den opprinnelige planen var at Mørk skulle ha vært tilbake på banen nå, men siden det første inngrepet ikke var helt vellykket, ble det altså litt mer tid på sidelinjen enn planlagt.

Nå ser det imidlertid ut til at alt går den rette veien.

- Ja, denne gangen ser det slik ut. Det ser ut som det går riktig vei, sier Larvik-spilleren.

- Blir tre kjipe uker
Da Nettavisen snakket med Mørk i Pamplona i mai, var hun klar på at London-OL i 2012 var det store målet. Hun innrømmer likevel at det blir kjipt å se VM fra sofaen.

- Det er klart at det blir gøy å følge med hjemmefra, men samtidig vet jeg at det kommer til å bli en tøff treukersperiode for meg å sitte hjemme å se på VM, sier Mørk.

- Men jeg trener og jobber hver dag og skal nok komme meg gjennom dette. Jeg håper også at jentene gjør det best mulig i Brasil, fortsetter 20-åringen.

- Men er det greit å ofre et VM, for å rekke OL?

- Om jeg måtte velge mellom de to, så er OL min store drøm å delta i, sier hun.

- Men det er ikke noe kult å ikke være med i VM. Det er veldig, veldig kjipt å ikke få være med. Jeg skulle gjerne vært frisk nok til å være med i Brasil, sier Mørk.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Åpner mot Tyskland
Håndball-VM kastes i gang lørdag den 3. desember. Norge møter Tyskland i åpningskampen av gruppe A. Norge møter også Montenegro, Island, Angola og Kina i gruppespillet.

Før selve mesterskapet tar til skal håndballjentene gjennom en testkamp mot Brasil. Dette vil gi spillere som Kristine Lunde-Borgersen og Ida Alstad kamptrening. De har begge slitt med skade.

Nytt av året, er at det denne gangen vil spilles ren cup i sluttspillet, slik vi er vant til fra Fotball-VM. Med maks uflaks kan Norge risikere å møte Russland allerede i en kvartfinale.

Russerne er regjerende mestere og må regnes som en av de største favorittene. Frankrike, Spania, Romania og Sør-Korea blir også å regne med. Norge vant sist ett VM tilbake i 1999.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!