- Det blir vanskelig å stoppe oss

FULL AV SELVTILLIT: Heidi Løke.

FULL AV SELVTILLIT: Heidi Løke. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Tittelholder Györ er favoritt i tidenes første «Final 4» i kvinnenes mesterliga i håndball.

For ett år siden gikk Heidi Løke og Katrine Lunde til topps med det ungarske storlaget. Mye tyder på ny suksess og Løkes fjerde strake finale i den gjeveste europacupen.

Hun vant med Larvik i 2011 og tapte finalen med Györ i 2012 før fjorårets triumf. Nytt av året er det at også kvinnene får spille finalehelg med semifinaler lørdag og finale søndag.

- Jeg er veldig klar. Det blir en morsom opplevelse, og det blir særlig gøy at det kommer mye folk, sier Heidi Løke til NTB.

Fra Györ til hovedstaden Budapest er det et lite stykke å kjøre. Likevel blir det litt som å spille på hjemmebane for Løke og co.

- Det kommer mange ungarere, og det er nok en fordel for oss. Samtidig er Budapest et veldig bra sted å ha finalehelgen, mener strekspilleren.

Motivert

Lørdag ettermiddag er det avkast i mesterligaens semifinale mot danske Midtjylland. Løke gleder seg stort til kampen og mener laget har både selvtilliten, erfaringen og kvaliteten som skal til for å nå en ny finale.

- Vi har også hatt veldig gode treninger og kamper i det siste. Vi vet at Midtjylland har et godt lag. Et typisk skandinavisk lag som fighter og aldri gir seg. Men vi har veldig lyst til å nå finalen, altså, sier hun.

- Du blir ikke mett på suksessen?

- Nei. Det var utrolig gøy da vi vant i fjor. Det er det største man kan vinne med klubblaget, så jeg er veldig motivert.

Giftigere

Dersom Midtjylland slås, venter Vardar fra Makedonia eller Buducnost fra Montenegro i søndagens finale. Løke har ingen ønskemotstander.

- Det blir nok en veldig, veldig tett semifinale. Men jeg tror vi kan slå alle lagene som er med.

- Vi har mistet noen gode spillere, men så har vi fått andre inn. Vi har mye å spille på og er kanskje mer dødelige enn i fjor. Det blir vanskelig å stoppe oss. Jeg mener jeg har de beste lagvenninnene, sier kraftstreken.

Hun har kontrakt med Györ i ytterligere to sesonger og har planer om å fullføre dem.

- Ja, jeg trives bra. Alexander (sønnen) går på skole her og gjør det bra, så det er fint, sier Løke. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.