*Nettavisen* Sport.

- Det kiler i magen

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX (SCANPIX)

Kaptein Hammerseng går til krig mot røde russere med sommerfugler i magen. Se kampen direkte!

08.12.07 18:40

Se kampen direkte på TV 2 Sumo, eller følg den i vårt livesystem

METZ (Nettavisen): Norge har møtt Russland i to kamper i oppkjøringen til VM, begge har endt med russisk seier. Derfor er landslagskaptein Gro Hammerseng litt ekstra spent foran møtet med de regjerende verdensmesterne.

- Det er et veldig godt lag og jeg gleder meg til å spille mot dem. Det kiler litt i magen siden de er så gode, men samtidig så har vi vunnet mange kamper mot dem, smiler hun.

Går for seier
Hun vil ikke legge noen vekt på resultatene i kampene før VM.

- Det spiller ingen rolle hvordan det har gått tidligere. Det er her og nå som teller. Det som har vært er historie, sier Hammerseng.

Både Russland og Norge var forsiktige med å spille ut alle sine kort i oppkjøringskampene. Spørsmålet er hvem av Jevgenij Trefilov og Marit Breivik som holdt mest igjen.

- Jeg har ikke noe liste over hva vi holdt igjen. Vi har hatt en stigning utover i mesterskapet og jeg har god tro på at vi skal ha stigning i kampen mot Russland også, sier Breivik til Nettavisen.

Begge lag er så godt som klare for sluttspillet, derfor er resultatet i kveldens kamp i utgangspunktet uviktig. Likevel er det viktig for Breivik å vinne kampen.

- Vi synes alltid det er artig og spennende å gå på banen for å vinne en kamp derfor er kampen viktig. Russland har et tak på oss. Vi får se om vi kan få gjort noe med det, sier hun.

- Ingen krise å tape
Der er Else-Marthe Sørlie Lybekk helt enig med sjefen.

- Det er ikke noen krise å tape, men vi går alltid på banen for å vinne, sier veteranen.

Gøril Snorroeggen tror det kan være en fordel for Norge at man ikke må vinne.

- Vi ønsker å vinne for å ta tilbake overtaket, men samtidig har vi ikke kniven på strupen. Vi vil heller vinne en kamp i sluttspillet enn nå. Det er litt godt å ha den bufferen, sier Byåsen-spilleren.

Breivik ønsker ikke å utrope noen til favoritt før lagene går på banen. Hun tror på en jevn kamp.

- Den er helt åpen. Jeg synes Russland har vært skarpere enn oss tidligere i høst, men jeg synes ikke forskjellen har vært så stor at det ikke er mulig å ta igjen. Det blir en spennende kamp, avslutter Breivik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.