*Nettavisen* Sport.

- Det var meg, eller fem spillere

Foto: Scanpix

Derfor måtte Bent Dahl forlate Drammen HK.

18.03.09 10:29

Etter tapet mot Haugaland søndag kom misnøyen mellom trener Bent Dahl og spillergruppa veltende utover Drammen-garderoben, skriver Drammens Tidende.

Det munnet ut i et verbalt basketak og fikk treneren til å be om spillernes tillit, i etterkant.

Den fikk ikke Dahl, derfor måtte han forlate stillingen som hovedtrener i Drammen tirsdag kveld.

- Det var meg, eller en fraksjon på fem spillere. I en slik situasjon er det som regel treneren som må gå, sier Dahl til lokalavisen Drammens Tidende.

Mål: Redde medaljer
Det skal ha vært så ille at spillerne truet med å holde seg borte fra trening. Dermed måtte daglig leder Svein-Erik Bjerkrheim ta grep.

- Forholdet mellom Bent og spillergruppen ble så anstrengt at vi ikke hadde noe valg. Vi måtte gjøre grep for å komme på rett vei igjen, sier Bjerkrheim.

Grepet heter, i første omgang, Gunnar Pettersen. Det gir også drammenserne et berettiget håp om å holde klubben på medaljeplass ut sesongen. DHK ligger nå på tredjeplass, tre poeng foran ungfolene i Haslum.

- Klubben måtte gjøre noe nå, dersom de skulle komme ut av sesongen med noe på plussiden. Det har jeg full forståelse for. Men jeg er lei meg for at jeg ikke fikk sjansen til å fullføre det jeg har startet på. Jeg tror fortsatt vi skulle ha klart å stabilisere et godt lag over tid, sier Dahl.

Klubbledelsen håper i det lengste å overtale Pettersen til å overta laget på permanent basis.

- Jeg har spurt. Svarene han har gitt, gir ikke noe realistisk håp om at han er hovedtrener når vi starter opp igjen til ny sesong, sier Bjerkrheim til avisen.

Overrasket Oustorp
Også Byåsen-trener Geir Oustorp har vært i samtaler om en plass i DHKs trenerteam, men da i tospann med Bent Dahl.

- Jeg ble veldig overrasket, sier Oustorp om Dahl-avgjørelsen tirsdag.

- Med Drammen har jeg hele veien pratet om å gå i tospann med Bent på trenersiden. Jeg visste ikke at situasjonen var så ille. Det samsvarer ikke med signalene jeg fikk og nå har jeg ikke hørt fra klubben på fem dager, sier han til Nettavisen.

Les også: Byåsen vil overtale Oustorp

- Er hovedtrenerjobben i Drammen spennende for deg?

- Hvis det skulle dukke opp, er det interessant. Jeg har gitt både Byåsen og Drammen beskjed om at jeg ikke kommer til å bestemme for noe som helst før neste helg, sier Oustorp som allerede har mottatt et nytt kontraktsforslag fra Byåsen.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.