RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette høres jo helt idiotisk ut

REAGERER: Espen Lie Hansen forstår lite av hvorfor spillere som Thea Andresen (11) ikke skal få lov til å spille mot spillere som er to år eldre, dersom de er gode nok.
REAGERER: Espen Lie Hansen forstår lite av hvorfor spillere som Thea Andresen (11) ikke skal få lov til å spille mot spillere som er to år eldre, dersom de er gode nok. Foto: Jonathan Nackstrand / Hilde M. Løkken (NTB scanpix / Røyken og Hurums Avis)
Sist oppdatert:
Landslagsspiller reagerer på reglene som rammer 11 år gamle Thea Andresen.

Reglene til håndballforbundet nekter barn å spille sammen med spillere som er mer enn ett år eldre. Dette rammer spillere som Thea Andresen i håndballklubben Graabein. Hun er allerede så god at hun passer best sammen med 14-åringer.

- Hun er altfor god til å spille med jevnaldrende, hun har ingenting der å gjøre, sier Jan Gunnar Pedersen, som har vært trener for Thea i fem år, til Røyken og Hurums Avis.

Les historien til Thea her.

TV 2s håndballekspert Bent Svele forstår ikke motivasjonen bak dette regelverket.

REAGERER: Bent Svele.

- Det er ingen tvil om at du har glede av å spille med de som er ett eller to trinn opp, når du dominerer på ditt eget nivå. Alt handler jo om å få utfordringer. Du skal få sportslige utfordringer, ikke bare skli igjennom hele tiden, sier Svele til Nettavisen.

- Jeg synes ikke dette er bra. Det har jeg aldri syntes, konstaterer håndballeksperten.

Espen Lie Hansen (25), som spiller for Norges herrelandslag og tjener til livets opphold som proff i SC Magdeburg, bruker enda sterkere ord.

- Det høres jo helt idiotisk ut, egentlig. Man bør jo kunne spille med de eldre hvis man er god nok, ellers kan det jo fort bli kjedelig for de talentene som skiller seg ut, sier Lie Hansen til Nettavisen.

Reglene står imidlertid fast. Håndballforbundet sier kontant nei til alle søknader om dispensasjon fra regelverket, noe også Thea Andresen har fått oppleve.

Landslagets Espen Lie Hansen er klokkeklar på at unge, talentfulle spillere trenger best mulig matching.

- Man blir jo bedre av å spille med folk som er bedre og man får nye utfordringer som kan være bra for barn som herjer på sine alderstrinn, sier Lie Hansen.

I fotball kunne eksempelvis Martin Ødegaard nyte godt av å spille med eldre spillere. Han debuterte for Strømsgodsets A-lag som 13-åring.

- Det kan godt hende vi har mistet noen Ødegaard-varianter i håndball på grunn av dette, sier Bent Svele.

Han trekker også fram Magnus Carlsen som et argument. Magnus Carlsen er i dag verdens beste sjakkspiller, mye takket være god matching i ung alder.

- Det er en grunn til at sjakk ikke går inn i idrettsforbundet. Magnus Carlsen hadde aldri fått lov til å konkurrere så tidlig som han gjorde hvis han var en del av idrettsforbundet, sier Bent Svele til Nettavisen.

Daglig leder i Region Øst, Karin Hansen, tror ikke at Norge mister talenter på grunn av denne regelen.

- Jeg har ingen tro på at dette begrenser utviklingen til 8- og 9-åringer. Men at det kan være lurt å se på om det er sånn vi skal ha det, det tror jeg, sier Hansen til Nettavisen.

Lik Nettavisen Sport på Facebook her!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere