*Nettavisen* Sport.

- Ekelund blir tidenes venstreving

Foto: Morten F. Holm / SCANPIX

HAUKELANDSHALLEN (TV 2 Nettavisen): Ole Magnus Ekelund har ikke store forhåpninger om VM-spill. Men han høster mange lovord fra landslagssjefen.

19.01.05 09:47

NORGE – ALGERIE 34-22: Ole Magnus Ekelund fikk sjansen som Håvard Tvedtens makker på venstrekanten mot Algerie etter at Marius Riise ble skadet mot Sveits på fredag.

Den muligheten tok han godt vare på. Fredrikstadgutten ble norsk toppscorer med seks mål og imponerte publikum i Haukelandshallen. Men noen VM-tur tror han ikke på.

- I utgangspunktet ikke. Jeg ble tatt ut som reserve og Marius Riise fikk en strekk i låret i går. Da må jeg bare prøve å ta den sjansen jeg får og gjøre så godt jeg kan. Hvis det skulle gå galt med de andre eller noe skulle skje, så er jeg i hvert fall klar, sier han til TV 2 Nettavisen.

For lite erfaring

Og landslagssjef Gunnar Pettersen innrømmer at han forbereder seg på å dra til Tunisia uten Ekelund. Men det hindrer ham ikke i å ta frem superlativene om FCK-spilleren.

- Ole Magnus kommer til å bli den beste venstrekanten som Norge har hatt, tror jeg. Men han mangler litt erfaring, sier Pettersen.

Sammen med Bjarte Myrhol må han trolig følge VM hjemmefra.

- Jeg har vært ganske åpen med Bjarte og ham og sagt at det er erfaringen som skiller dem. Spesielt for Ole Magnus, for han har vært den beste på trening også, sier landslagssjefen.

- Kan score ti mot hvem som helst

At Ekelund ender opp som toppscorer mot Algerie, kommer ikke som noen bombe for Pettersen.

- Det overrasker meg ikke at han gjør en god kamp her. Han kan score ti mål mot hvem som helst, sier han.

Men selv om han i utgangspunktet ikke tør håpe på VM-billett, så frister det med noen uker i Tunisia for den tidligere Runar-vingen.

- Helt klart, men det er Gunnar som tar ut den troppen. Så jeg får vente å se, smiler han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.