*Nettavisen* Sport.

- En cubaner og rett i seng

Bent Svele og Harald Bredelig tar av i kommentatorboksen under Norge - Kroatia. Foto: (TV 2)

«Vi er verdensmestere» skrek Harald Bredeli etter Norges sensasjonsseier. Nå tygger TV 2s kommentator halspastiller og forbereder seg på en ny bombe i kveldens kamp mot Sverige. Se Bredeli ta av på tv.

01.02.05 13:49

Her kan du se (og høre) Harald Bredeli ta av for åpen mikrofon

- Vi var jo verdensmestere for én dag. I dag er vi bare et vanlig lag som skal forsøke å slå Sverige og Kroatia er regjerende verdensmestere, men jeg synes vi kunnen låne tittelen i går kveld, sier Harald Bredeli til TV 2 Nettavisen.

- Større enn Brasil-seieren
Sammen med Bent Svele lar han seg virkelig rive med når Norge feier gulvet med verdens håndballstormakter. I går lå TV 2s kommentatorteam strak ut i boksen da seieren var et faktum og sendingen skulle avsluttes. Dagen derpå er pulsen tilnærmet normal.

- Det var helt spesielt i går. Det er ikke ofte man får lov å være med på slikt. Dette er det største de norske håndballgutta har gjort noen sinne. Å slå verdensmesteren i et mellomspill er en bragd, sier Bredeli, og trekker parallellen til fotballlandslagets seier over Brasil i 1998.

- Det blir som når Norge slår Brasil i fotball. Ikke for å ta ned seieren i 1998, da var jeg selv i Marseille, men den gang var Brasil klar for avansement og kunne tape uten at det fikk konsekvenser. Men i går mistet Kroatene to poeng. Det var ingen treningskamp for dem.

Jentenes gull større
Selv om Bredeli tok helt av under gårsdagens fantastiske kamp, har han faktisk hatt større øyeblikk som kommentator for TV 2.

- Det er noe av det gøyeste jeg har vært med på, opplevelsen kommer nok med på pallen. Men øverst står fortsatt håndball-jentenes VM-gull i 1999.

Da nevnte håndball-jenter var i aksjon i VM i Danmark høsten 2003, måtte Harald Bredeli legge ut på en lang og hard spasertur etter å ha tatt munnen litt for full underveis i en kamp. Klok av skade kom han ikke med tilsvarende løfter i går.

- Nei, jeg skal ikke svømme, ikke ro og ikke legge ut på kameltur. Jeg hadde jo ikke tid til å love noe slikt i går. Jeg var ikke rolig nok til å tenke. Det var et skikkelig adrenalinkick, sier Bredeli, som ble lansert som statsministerkandidat på en plakat utformet av ivrige norske fans på tribunene i Tunisia.

- Jeg så den plakaten. Men Kjell Magne kan føle seg helt trygg. Han har nok langt mer å frykte fra Jens Stoltenberg, ler den rutinerte håndballkommentatoren.

Kan slå Sverige
Nå krysser han fingrene for at Gunnar Pettersens menn skal skrive et nytt kapittel i den norske håndballhistorien når laget møter Sverige i en ny thrillerkamp i kveld.

- Vi har faktisk langt bedre sjanse til å slå Sverige enn Kroatia. Men det er helt umulig å spå utfallet, det blir som å slikke på fingeren og holde den opp i luften. Jeg tror ikke svenskene har sjans på avansement, men de har nok ikke lyst til å tape for Norge. Det er til de grader lillebror mot storebror.

- Kampen kan bli et tronskifte i Skandinavia. Norge har ikke slått dem siden sist Gunnar Pettersen var landslagssjef. Det var da Norge slo et svensk B-lag i Grue i 1992. Det blir spennende å se om landslaget tar et nytt skritt. Det ville jo vært litt typisk med norsk nedtur, men dette laget har allerede brutt to barrierer ved å ta seg videre til mellomspillet og så slå Kroatia. Jeg krysser fingrene for at de topper innsatsen i kveld.

Er nullstilt
Harald Bredeli er klar for å akkompagnere en eventuell ny sjokkseier med elleville utbrudd og verbale krumspring. Han hevder å være nullstilt etter gårsdagens utblåsning.

- Ja, det blir litt som med spillerene. Man må nullstille seg. I kveld er det to nye kamper, så det blir ikke mye tid til å feire. I går ble det en cubaner og rett i seng. Nå tygger jeg halspastiller og forbereder meg til i kveld. Vi må være skjerpet.

I kveld kan du høre Harald Bredeli og Bent Svele på TV 2 Xtra klokken 18.15. Da kommenterer de oppgjøret mellom Serbia og Spania, før de er på plass på TV 2 med kampen om Skandinavia klokken 20.10.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag