RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fikk beskjed om å tape

Sist oppdatert:
Flere serbiske spillere innrømmer nå at de fikk beskjed om å tape for Kroatia i EM.

De to serbiske avisene Sport og Sportski Zurnal har trykket anonyme intervjuer med spillere på Serbia og Montenegros håndballandslag, hvor de bekrefter at trener Veselin Vujovic og to personer fra forbundsledelsen ba dem tape med vilje for Kroatia, «for å ha en til gode hos dem i fremtiden».

Tapte med fire mål
I Sveits møttes lagene i den siste kampen i mellomspillet. En kamp Kroatia måtte vinne for å gå til semifinale, mens Serbia og Montenegro allerede var ute. Kroatia vant kampen 34-30.

Vujovic valgte også å la viktige spillere som Goran Djukanovic og Vladica Stojanovic stå over kampen.

Etter å ha benektet det hele i flere dager, bekrefter nå målvakt Arpad Sterbik overfor Marca at beskyldningene stemmer. Vujovic ba spillerne først under middagen om å tape kampen, før de to fra forbundsstyret kom og ba dem om det samme.

- Jeg kjenner Sterbik. Han er en stor idrettsutøver, en stor patriot og han hadde muligheten til å spille for andre landslag, først og fremst Ungarn, men takket nei for å spille for Serbia og Montenegro. Han lyger ikke, sier den gamle storspilleren Dragan Skrbic.

Ber om straffer
Skrbic var sammen med Barcelona-målvakt Dejan Peric da Skrbic ringte Peric to timer før kampstart for å fortelle hva som hadde skjedd.

- Jeg var sammen med Peric da og hørte hele samtalen på høyttaler, sier han.

De serbiske spillerne forlanger nå at de involverte trekker seg fra sine verv i håndballen og at Det europeiske håndballforbundet, EHF, straffer dem.

Kaptein Zikica Milosavljovic bekrefter også det Sterbik sier og at spillerne har et brev hvor alt som foregikk er skrevet ned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere