Gå til sidens hovedinnhold

- Finnes knapt bedre trenere

Verdens beste håndballspiller roser Norges valg.

DRAMMEN (Nettavisen): For å fortsette THW Kiels seiersmarsj i Mesterligaen trengte ikke Nikola Karabatic å løfte en finger.

- Jeg fikk en liten skade i albuen under forrige seriekamp, sier Karabatic.

Derfor forble han tilskuer da Kiel banket Drammen 39-29 søndag kveld. Men før han forlot Drammenshallen, tok 24-åringen seg tid til en eksklusiv prat med Nettavisen.

Les også:Utspilt av verdens beste

Hentet Nikola til Kiel
Tema er Zvonimir Serdarusic, bedre kjent som «Noka». Den ene av to kandidater som kan overta det norske herrelandslaget. Den andre er Robert Hedin.

«Noka» er i tillegg mannen som hentet den da 22 år gamle Karabatic til THW Kiel foran 2006-sesongen.

To seriemesterskap og to Champions League-finaler senere, synes samarbeidet å ha fungert fortreffelig.

- Jeg kjenner ham godt. Dersom Norge får tak i ham - jeg har forstått at det ikke er helt klart ennå - så er det et meget godt valg. Det finnes knapt bedre trenere på toppnivå innenfor håndballen, sier Karabatic til Nettavisen.

Håndballens Zidane
Karabatic har serbiske aner, men spiller landslagshåndball for Frankrike. Og han gjør det guddommelig godt.

Mange regner han for å være verdens beste mannlige håndballspiller. En slags Zinedine Zidane med håndballsko. Et ballgeni som lager mål fra alle tenkelige og utenkelig vinkler og posisjoner.

At gullet under OL i Beijing havnet i franske hender, overrasket dermed ingen.

(Les videre under bildet)

Den største utfordringen
At Serdarusic står uten jobb, overrasker derimot mange. Det er neppe godt nytt for Norge at avgjørelsen drar ut i langdrag. Hardtsatsende Rhein-Nekar Löwen har mer penger enn godt er, og de ligger langflate etter bosnieren.

Men enn så lenge lever håpet. Karabatic er klar på hva som blir hovedutfordringen dersom Norge trekker gulloddet.

- Jeg vet ikke hvor godt han vil takle språket, men det er vel en del spillere på det norske laget som også forstår tysk, sier han.

Kiel skilte lag med sin 58 år gamle trener i sommer - til tross for 25 titler på 15 år i klubben. Uwe Schwenker og Alfred Gislason styrer det tyske stjernegalleriet.

Er han den rette?
Blant profilene stråler Børge Lund. Men Kiels norske alibi er ikke like åpen om spillet som foregår rundt den norske trenerposten.

- Jeg velger ikke å ha for store formeninger om det, før det endelig er på plass.

- Vil «Noka» være et godt valg for Norge? fikk han spørsmål om.

- Det er vanskelig å si. Det finnes ikke bare bra trenere, men også riktige trenere. Det er ikke gitt at Norge får en god trener med ham. Det er mange bra trenere som ikke har lyktes før på landslagsnivå, selv om de har gjort bra innenfor både håndball og fotball, svarer han.

Han ville heller ikke si hvor delaktig han selv har vært for at ekstreneren dukket opp øverst i den norske trenerbunken.

- De er de (håndballforbundet) som ansetter treneren. Vi har ikke sagt at dere bør sjekke med «han» og «han» og «han». Det er helt opp til dem hvem det blir til slutt, svarer Lund Nettavisen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

NÅ: Knallpris på alt fra det populære merket