RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Føler meg som en syndebukk

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)
Sist oppdatert:
Norge ledet mot danskene de første 56 minuttene.

NORGE-DANMARK 23-24: Håvard Tvedten kunne gitt Norge seieren mot Danmark da det gjensto et halvminutt. Tvedten bommet på den norske straffen, Danmark gikk i angrep, og fikk straffe. I kampens siste sekund lobbet Mikkel Hansen iskaldt over Steinar Ege, og sikret med det dansk seier - den første gangen i løpet av kampen at Danmark hadde vært i ledelsen.

- Jeg føler meg som en syndebukk. Det er ikke noe særlig å føle at man har sviktet resten av gutta, men hva skal man si. Det er stor fallhøyde når man går fram for å ta et straffekast i siste spilleminutt, og denne gangen var det forskjellen på seier og tap, sier en trist Håvard Tvedten til Aftenposten.no.

- Det var det avgjørende øyeblikket, og jeg bommet, sier Tvedten.

For Norge var nemlig lenge best:

- Best i 59 minutter
Norge hadde en femmålsledelse i førsteomgangen, ledet 15-11 ved pause, og midtveis i andreomgangen ledet de 19-15. Seks minutter før slutt ledet Norge 22-20, men fire minutter før kampslutt utlignet danskene til 22-22.

- Fantastisk bittert, vi styrte kampen i 59 minutter, sier Robert Hedin til TV2.

Hedin nektet å kritisere Tvedten etter kampen.

- Han gjør det han skal gjøre (på straffen), mener den norske landslagssjefen.

- Vi får gratulere dem, de biter seg fast hele tiden, og har j*vlig tur på slutten, sier en tydelig skuffet Hedin etter kampen.

- Fighter og sloss
Heller ikke lagkameratene peker på Tvedtens straffebom.

- Jeg har vært å ha gitt han en klem, og jeg vet bedre enn noen andre hvordan det føles å brenne den siste. Én gang setter han den avgjørende på slutten, og det har han gjort mange ganger før. Da er det han som kastes opp i lufta, men nå er han langt nede. Da er det en oppgave for laget å hjelpe ham opp igjen, sier Kristian Kjelling til TV 2, som mener danskene fikk lov til for mye de siste ti minuttene.

- Det er fryktelig trist, men vi fightet og sloss i 60 minutter og gjorde alt vi kunne. I dag tapte vi på hårbredden, og så får vi bare bite det i oss.

Kjelling scoret sju av målene, men bommet også på åtte. Erlend Mamelund kjempet i forsvar, men klarte bare å sette ballen innenfor stengene én gang.

- Dette er det mest skuffende jeg noensinne har opplevd på håndballbanen. Det er ikke godt å si hva som skjedde, men kanskje ble vi litt slitne mot slutten, sier Mamelund.


Tror ikke på semifinale
Resultatet betyr at Norge må slå Island med fire mål for å kunne gå videre i Håndball-EM, mens danskene må tape mot Kroatia. Selv har ikke landslagstrener Hedin så altfor mye tro på at man skal kapre en av de fire plassene.

- Vi har vel en sjanse til å ta en femte- og sjetteplassen nå, sier Hedin.

Danmark tok på sin side et gigantisk skritt mot semifinalen.


Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere