RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gode for gull

Sist oppdatert:
- Med klaff kan de norske gutta ta gull i håndball-VM, sier Sandefjord-trener Bård Tonning. Alle ekspertene er imidlertid ikke like optimistiske.

Norge VM-åpner mot Brasil førstkommende søndag, og for første gang på mange år stiller Norge i et VM med et lag og et spill som faktisk kan slå de beste.

De andre lagene har mistet flere av sine beste spillere etter OL, og Norge stiller med en gruppe spillere som er i akkurat rett alder - og etablerte som verdensstjerner.

Tror på gull
- Det kan gå hele veien. Med klaff kan det bli gull. Spiller de som de gjorde mot Russland i helga, så er det få som slår dem, sier Sandefjord-trener Bård Tonning til TV 2 Nettavisen.

- Frankrike, Kroatia, Sverige og Danmark er større favoritter enn Norge, men Norge kan slå alle de lagene, fortsetter han.

Ikke like optimistiske
TV 2-ekspert Bent Svele og Stian Vatne, Ademar Leon-spilleren som har vært for mye skadet denne sesongen til å komme med i VM-troppen, er ikke helt enige.

- Det er utopi å snakke om gull. I et mørkt øyeblikk har jeg snakket om en semifinale. Man må være kjempefornøyde med en plass mellom 5 og 8, sier Svele.

- Vi har en god mulighet til å gjøre det bra i mesterskapet, men nivået er veldig høyt. Det er små marginer, og man vil møte voldsom motstand med Spania, Sverige og Kroatia i mellomspillet, fortsetter Svele.

- Hvis jeg gir deg 500 kroner til å sette på oddsen?

- Da setter jeg dem på Norge som gruppevinner, sier Svele.

- Sensasjon med medalje
Stian Vatne vil heller ikke legge forventingene altfor høyt.

- Medalje vil være en sensasjon. En semifinale vil være fantastisk, og man må være fornøyd med en kvartfinaleplass, oppsummerer han.

VM starter søndag. TV 2-sendingen under Norge-Brasil starter 21.25 søndag kveld. Du kan også følge håndball-VM direkte på web-tv hos TV 2 Nettavisen. Vi sender 31 kamper direkte fra grunnspillet, nesten hele mellomrunden, samt de fleste sluttspillskampene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere