RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han burde spilt mer

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Topptrener kritisk til Robert Hedins disponeringer i VM.

- Jeg synes det er litt rart at han ikke har fått vise dette tidligere i VM, når Norge har slitt. Han viste mot Frankrike at det går an å spille i Norge og fortsatt prestere på dette nivået, sier Marinko Kurtovic til Nettavisen.

Eliteserietreneren snakker om sin elev i Drammen, Espen Lie Hansen. 21-åringen imponerte stort mot kanskje verdens beste lag, Frankrike, under VM i Sverige mandag og banket inn åtte mål mot de regjerende OL-, EM-, og VM-mesterne. Og selv om det til slutt ble tap, var Drammen-spilleren en viktig årsak til at det gikk bedre enn fryktet.

21-åringen fikk også vise seg fram i oppgjøret mot Spania – en annen toppnasjon - og også der viste Lie Hansen klasse. I den kampen banket mesterskapsdebutanten inn seks fulltreffere.

- For mye på benken
Kurtovic synes det er merkelig at ikke Lie Hansen ikke har fått mer tillit av landslagssjef Robert Hedin i løpet av mesterskapet.

- Espen viser ingen respekt for dem som står framfor ham og er ikke redd for å mislykkes. Han tørr, og det er viktig å ikke være redd på dette nivået, sier Marinko Kurtovic til Nettavisen.

Til tross for brukbar innsats mot Frankrike, så kan VM i Sverige nok regnes som en fiasko for Norges del.

Laget er ute av kampen om en semifinaleplass, og vil trolig ende sist i sin mellomspillgruppe. Det mest positive laget kan ta med seg fra turneringen, er at flere unge spillere har fått sjansen. I tillegg til Espen Lie Hansen, har også Spania-proffen Christoffer Rambo markert seg i VM. Mens også 17-åringen Eivind Tangen har fått spilletid.

- Rambo har fått masse tillit, mens Espen har sittet mye på benken, det er forskjellen mellom de to, sier Kurtovic.

- Jeg har jo jobbet med Espen i to år og vet hvor god han kan være når alt stemmer. Jeg synes det er litt rart at han ikke har fått vise det tidligere, når Norge har slitt, fortsetter han.

- Han er god nok
Kurtovic er ikke imponert over de disponeringene Hedin har foretatt seg fra benken.

- Vi trenere følger jo med og har våre meninger, og jeg mener at Espen Lie skulle hatt mer spilletid. Han viste også under oppkjøringen at han er god nok, sier Drammen-treneren.

- Kan du forstå at Hedin har valgt det trygge?

- Det er klart, når du har spillere som har vært i utlandet i flere år, så gir det en trygghet ute på banen, men når de ikke presterer så må noe gjøres, det er tross alt et mesterskap, forteller Kurtovic.

- Var urolig i forkant
Drammen-sjefen er likevel ikke veldig overrasket over at de norske gutta har slitt i Sverige.

- Jeg var ganske urolig i forkant, etter å ha sett oppkjøringen og la merke til at det var mye som ikke stemte. . Det å gå inn i et mesterskap når ting kladder er ikke lett, og det er vanskelig å vende.

- Laget har hatt en del uflaks også, med sykdom, småskader og slike ting. Det gjør jo at laget blir svekket med den troppen de har, sier Kurtovic.

- Hva om vi hadde slått Ungarn, hadde det vært annerledes, da?

- Når du taper kamper blir selvtilliten dårligere og dårligere. Slik sett var nok Ungarn-kampen en nøkkel på mange måter, og hadde de vunnet der ville alt sett annerledes ut, ja, sier han.

Tirsdag kan Norge i det minste redde stumpene ved å slå Tyskland i den avgjørende kampen. Og kanskje får Espen Lie Hansen på ny muligheten til å vise seg fram? Oppgjøret spilles fra 16.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere