*Nettavisen* Sport.

- Han burde spilt mer

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Topptrener kritisk til Robert Hedins disponeringer i VM.

25.01.11 15:14

- Jeg synes det er litt rart at han ikke har fått vise dette tidligere i VM, når Norge har slitt. Han viste mot Frankrike at det går an å spille i Norge og fortsatt prestere på dette nivået, sier Marinko Kurtovic til Nettavisen.

Eliteserietreneren snakker om sin elev i Drammen, Espen Lie Hansen. 21-åringen imponerte stort mot kanskje verdens beste lag, Frankrike, under VM i Sverige mandag og banket inn åtte mål mot de regjerende OL-, EM-, og VM-mesterne. Og selv om det til slutt ble tap, var Drammen-spilleren en viktig årsak til at det gikk bedre enn fryktet.

21-åringen fikk også vise seg fram i oppgjøret mot Spania – en annen toppnasjon - og også der viste Lie Hansen klasse. I den kampen banket mesterskapsdebutanten inn seks fulltreffere.

- For mye på benken
Kurtovic synes det er merkelig at ikke Lie Hansen ikke har fått mer tillit av landslagssjef Robert Hedin i løpet av mesterskapet.

- Espen viser ingen respekt for dem som står framfor ham og er ikke redd for å mislykkes. Han tørr, og det er viktig å ikke være redd på dette nivået, sier Marinko Kurtovic til Nettavisen.

Til tross for brukbar innsats mot Frankrike, så kan VM i Sverige nok regnes som en fiasko for Norges del.

Laget er ute av kampen om en semifinaleplass, og vil trolig ende sist i sin mellomspillgruppe. Det mest positive laget kan ta med seg fra turneringen, er at flere unge spillere har fått sjansen. I tillegg til Espen Lie Hansen, har også Spania-proffen Christoffer Rambo markert seg i VM. Mens også 17-åringen Eivind Tangen har fått spilletid.

- Rambo har fått masse tillit, mens Espen har sittet mye på benken, det er forskjellen mellom de to, sier Kurtovic.

- Jeg har jo jobbet med Espen i to år og vet hvor god han kan være når alt stemmer. Jeg synes det er litt rart at han ikke har fått vise det tidligere, når Norge har slitt, fortsetter han.

- Han er god nok
Kurtovic er ikke imponert over de disponeringene Hedin har foretatt seg fra benken.

- Vi trenere følger jo med og har våre meninger, og jeg mener at Espen Lie skulle hatt mer spilletid. Han viste også under oppkjøringen at han er god nok, sier Drammen-treneren.

- Kan du forstå at Hedin har valgt det trygge?

- Det er klart, når du har spillere som har vært i utlandet i flere år, så gir det en trygghet ute på banen, men når de ikke presterer så må noe gjøres, det er tross alt et mesterskap, forteller Kurtovic.

- Var urolig i forkant
Drammen-sjefen er likevel ikke veldig overrasket over at de norske gutta har slitt i Sverige.

- Jeg var ganske urolig i forkant, etter å ha sett oppkjøringen og la merke til at det var mye som ikke stemte. . Det å gå inn i et mesterskap når ting kladder er ikke lett, og det er vanskelig å vende.

- Laget har hatt en del uflaks også, med sykdom, småskader og slike ting. Det gjør jo at laget blir svekket med den troppen de har, sier Kurtovic.

- Hva om vi hadde slått Ungarn, hadde det vært annerledes, da?

- Når du taper kamper blir selvtilliten dårligere og dårligere. Slik sett var nok Ungarn-kampen en nøkkel på mange måter, og hadde de vunnet der ville alt sett annerledes ut, ja, sier han.

Tirsdag kan Norge i det minste redde stumpene ved å slå Tyskland i den avgjørende kampen. Og kanskje får Espen Lie Hansen på ny muligheten til å vise seg fram? Oppgjøret spilles fra 16.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.