RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han er en idiot

Sist oppdatert:
Nenad Puljezevic har for vane å storspille mot Norge. Men det er ikke den eneste grunnen til at han er mislikt.

TRONDHEIM (Nettavisen) NORGE – UNGARN 35-29: Under fjorårets VM sto den svære ungarske målvakten en praktkamp mot Norge.

Ungarn vant til slutt 25-22 og Nenad Puljezevic kronet storkampen med å redde både straffe og retur fra Alexander Buchmann i sluttsekundene.

Lørdag spilte den ungarske bamsen på 111 kilo og 195 centimeter nok en god kamp mellom stengene. Det hindret imidlertid ikke ungarerne fra å tape 29-35.

- Vi forventet oss en god kamp mot et godt lag. De spiller hjemme og har høye ambisjoner. Jeg synes vi var veldig gode i 1. omgang, men treneren vår valgte å bytte ut en del spillere mot slutten, sier Puljezevic til Nettavisen.

Sentral herremann

De norske spillerne er ikke veldig begeistret for 34-åringen, men at det skjer mye når keeperlegenden entrer banen, kan ingen ta fra ham:

45:59: Glenn Solberg klistrer et skudd rett i ansiktet på keeperen, som blir med ballen helt inn i nettmaskene.

56:35: Bjarte Myrhol kommer alene mot Puljezevic, sistnevnte redder og svarer med å håne den norske strekspilleren rett opp i ansiktet.

- Tror du de norske spillerne blir litt skremt av å møte en så stor og god keeper?

- Jeg tror ikke det. Hvorfor skulle de det? Men jeg sto veldig godt mot dem i forrige VM. Det tenker nok både jeg og dem på, svarer han og forklarer at han ikke bærer nag til Glenn Solberg etter knallperlen han tildelte ham i andre omgang.

- Han sa unnskyld til meg og sa han fikk en dytt idet han skjøt. Det er helt OK, sier Puljezevic.

Dårlig likt
Bjarte Myrhol har spilt mange oppgjør mot keeperbamsen fra sin tid i ungarske MKB Veszprem KC. Han setter lite pris på ungarerens mange krumspring.

- Du fikk noen gloser av Puljezevic utpå der, Myrhol?

- Det der er fra gammelt av, fra da jeg spilte i den ungarske ligaen. Han holder alltid på sånn. Han forsøkte vel å psyke meg ut som han pleier, sier Myrhol til Nettavisen.

- Hva sier han for noe da?

- Nei, jeg vet ikke jeg. «Jeg har et godt forhold til samtlige håndballspillere i verden utenom ham. Han er en idiot», sier den norske strekspilleren.

Mye keepermat

Myrhol kom uansett godt ifra både duellen og kampen, etter å ha slitt med en ryggskade i forkant av oppkjøringsturneringen. Men for mange av Norges avslutninger havnet likevel i hendene på målvakten.

- Han er en god keeper for all del, men vi gjør ham god også, sier Myrhol og får støtte av Johnny Jensen på det punktet.

- Vi skyter for dårlig mot ham. Vi vet han er veldig god i mellomhøyden, men mange av avslutningene havner der likevel, sier Jensen.

- EM er tøffest

Neste uke får det norske håndballpublikummet flere anledninger til å bli bedre kjent med Puljezevic. Da kommer hans Ungarn til Bergen for å kjempe seg til avansement i Gruppe C i kamp med Spania, Tyskland og Hviterussland.

Noe møte med Norge blir det imidlertid ikke før tidligst i semifinalene. Og keeperen tror også Norge får det knalltøft under mesterskapet.

- EM er det tøffeste mesterskapet av de alle, tøffere enn både OL og VM. Her finnes det ingen dårlige lag, en møter gode lag hver eneste dag. Norge spiller hjemme og forventningene er store. Jeg regner med dem har som må sikre seg plass i neste års OL, sier han.

Les flere håndballsaker her

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere