RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han har veldig sansen for Kurtovic

SPØRSMÅLSTEGN: Amanda Kurtovic er én av ni spillere som kjemper om fire ledige plasser i Thorir Hergeirssons EM-tropp. Håndballekspert Bent Svele tror landslagssjefen vil vente i det lengste for å se om Kurtovic finner formen etter skade.
SPØRSMÅLSTEGN: Amanda Kurtovic er én av ni spillere som kjemper om fire ledige plasser i Thorir Hergeirssons EM-tropp. Håndballekspert Bent Svele tror landslagssjefen vil vente i det lengste for å se om Kurtovic finner formen etter skade. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Håndballekspert spår hvem som får de siste EM-billettene.

GRØNLAND (Nettavisen): Ni spillere kjemper om fire ledige plasser i EM-troppen til Thorir Hergeirsson, etter at 12 spillere ble tatt ut tirsdag.

Landslagssjefen vil vente til Møbelringen Cup i slutten av måneden før han bestemmer hvem som får de siste fire billettene til EM i Ungarn og Kroatia.

Ida Bjørndalen, Amanda Kurtovic, Stine Skogrand, Maja Jakobsen, Linn Jørum Sulland, Emilie Hegh Arntzen, Betina Riegelhuth, Vilde Mortensen Ingstad og Maren Gundersen er de ni spillerne som foreløpig må leve i uvissheten.

TRE KLARE KANDIDATER: Håndballekspert Bent Svele tror Linn Jørum Sulland, Vilde Ingstad og Betina Riegelhuth ligger godt an i kampen om en EM-billett. Han tror Amanda Kurtovic, Stine Skogrand og Maja Jakobsen kjemper om den siste plassen.

- Ingstad blir med
TV 2s håndballekspert Bent Svele har en klar formening om hvilke fire spillere Hergeirsson kommer til å ende opp med å ta med seg til Debrecen.

- Jeg tror nok at han lander på Linn Jørum Sulland og Betina Riegelhuth. Jeg tror også han velger Vilde Ingstad. Da står det om den siste plassen. Han har veldig sansen for Amanda Kurtovic og er klar for å vente på henne. Da spørs det om tiden strekker til for henne eller om det er en Maja Jakobsen eller Stine Skogrand som tar den siste plassen, sier Svele til Nettavisen.

Håndballeksperten ble alt annet enn overrasket over uttaket som ble gjort tirsdag.

- De 12 han tok ut i dag, var det ventet at han skulle ta med, så kan man diskutere om Linn Jørum Sulland også skulle blitt tatt ut nå. I kampen mot Nordstrand var hun banens beste, og hun gjorde også en god kamp mot Baia Mare. Thorir vil nok se litt mer av henne.

De fleste spillerne har nå to seriekamper å vise seg fram på. Linn Jørum Sulland skal i tillegg spille Champions League-håndball for Larvik.

Sulland nærmest
Landslagssjef Hergeirsson innrømmer at Linn Jørum Sulland er den som ligger best an av de ni spørsmålstegnene for øyeblikket.

- Linn er den som ligger nærmest hvis hun fortsetter formutviklingen sin og tåler belastningen over tid, med tanke på kneet. Hun har vært i opptrening gjennom sommeren og kommet gradvis mer og mer utover høsten. Vi savner fortsatt litt mer råskap i det nådeløse distanseskuddet hennes. Vi synes hun er på gang, men synes også det er litt for tidlig å trekke en konklusjon, sier Hergeirsson til Nettavisen.

BETENKT: Thorir Hergeirsson har en vankselig jobb med å plukke ut hvilke fire spillere som får de siste billettene til EM i Ungarn.

- Ida Bjørndalen må vurderes opp mot Linn. Hun har vært i form, og er den som kommer nærmest som skytter. Hun er god å ha i bakhånd, sier landslagssjefen

Slik vurderer han Amanda Kurtovic, Stine Skogrand og Maja Jakobsen:

- Maja har vært i riktig bra form i mange klubbkamper og levert en god søknad der. Amanda har færrest kamper det siste året og har kanskje dårligst grunnlag i denne konkurransen, men vi velger å ha henne inne og ha en liten åpning for å se hvordan det utvikler seg. Stine er en fremtidsspiller uansett og er nære på.

- Emilie Hegh Artzen og Betina Riegelhuth er høyrehendte. Skal vi ha to høyrehendte til, slik at vi har seks av dem som bakspillere? Skal vi ha tre linjer eller to? Skal vi velge ungt foran alder? Det er slike vurderinger vi må gjøre når vi kommer på spiller nummer femten og seksten.

- Er dette det vanskeligste uttaket du har gjort?

- Jeg vil ikke nødvendigvis si at det er vanskelig, men jeg vil si at jeg har stor respekt for den prosessen. Vi gjør det alltid grundig og kan ikke tenkte på hva folk har prestert før. Jeg merker at en del av dere i media ser på Sulland som selvskreven fordi hun alltid har vært så bra.

Troppen blir gjort komplett i slutten av måneden, og fire nye spillere kan da pakke kofferten og reise til Debrecen i Ungarn.

Norge har havnet i gruppe med Romania, Danmark og Russland. Første kamp spilles mot Romania 7. desember.

TØFF KAMP: Ida Bjørndalen, Amanda Kurtovic, Stine Skogrand, Maja Jakobsen, Linn Jørum Sulland, Emilie Hegh Arntzen, Betina Riegelhuth, Vilde Mortensen Ingstad og Maren Gundersen kjemper om fire ledige plasser i EM-troppen.


Disse 12 er allerede tatt ut:

Keepere:
Kari Aalvik Grimsbø
Silje Solberg

Utespillere:
Camilla Herrem (venstrekant)
Sanna Solberg (venstrekant)
Ida Alstad (venstreback)
Veronica Kristiansen (venstreback)
Karoline Dyhre Breivang (midtback)
Stine Bredal Oftedal (midtback)
Nora Mørk (høyreback)
Linn-Kristin Riegelhuth Koren (høyre kant)
Heidi Løke (linjespiller)
Pernille Wibe (linjespiller)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere