RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

- Håper andre slipper å bli dømt av disse to

Sist oppdatert:
De norske jentene slakter dommeren etter EM-smell.

NORGE - SPANIA 21-21:

OHRID (Nettavisen): De norske spillerne sto lamslåtte tilbake på parketten med kun ett poeng etter EM-åpningen mot Spania.

Drøye minuttet før slutt ledet Norge med to mål, men kollektivt kaos mot slutten holdt på å ende i katastrofe.

- Vi mister hodet og dommerne er litt imot oss. Vi skal være til stede, men det er ikke alltid det går. Jeg vet ikke om alle mister hodet, men det i hvert fall noe som skjer utpå der. Vi får bare lære av det og heller vinne neste kamp, sier kaptein Kristine Lunde til Nettavisen.

DEBATT: «Pinlig å se de norske jentene!» - si din mening!

Utligning uten keeper
Det var flere avgjørende situasjoner som gikk mot Norge på slutten. Lunde røk selv på en tominutter, mens Tonje Larsen ble løpt ned av Marta Mangue da hun satte inn 20-21.

Så satte Marit Breivik inn Linn-Kristin Riegelhuth mens Norge var i undertall. Igjen ble ballen rotet bort, og utligningen føk inn med samme Riegelhuth mellom stengene.

- Hvordan var det å se den suse inn i nettet, Katrine Lunde Haraldsen?

- Det var grusomt, men jeg synes vi burde avgjort kampen litt før og ikke komme i den situasjonen. Vi er ikke dyktige nok i dag, sier hun.

Ett ord: Katastrofe!
Norge spilte en uvanlig svak kamp i forhold til sedvanlig standard under ledelse av Marit Breivik. Både personlige feil og dårlige avslutninger florerte.

Da dommerne Branka Maric og Zorica Masic lot oppgjøret komme ut av kontroll mot slutten, var det helt klart spanjolene som kom best ut av situasjonen.

- Ja, det kommer veldig mye igjennom og får stadig være nede med foten når de skyter. Det blir fryktelig vanskelig å avverge. Det er sikkert vanskelig å dømme en slik kamp og – men det ble veldig vanskelig utover 2. omgang, synes jeg.

- Ett ord om dommerne?

- Bare ett? Det blir vanskelig å velge bare ett ord, da.

- Hva synes du om innsatsen deres?

- Katastrofal. Det var ett ord! Jeg synes ikke de var gode, men det var ikke vi heller. Jeg håper bare at ikke så mange andre får dem til å dømme sine lag.

- Det går an å tape
Marit Breivik var slettes ikke blid etter at jentene hennes skuslet bort det ene poenget i sluttminuttet. Det beviste i hvert fall for henne at nivået nok er høyere på motstanderne, enn mange nok har trodd i forkant av mesterskapet.

- Vi vet at andre lag trener like mye som oss og at de er gode. Hvis noen lever i den villfarelsen at det ikke går an å tape håndballkamper, fikk vi i hvert fall en bekreftelse på at det går an å glippe med ett poeng i dag, sier hun.

Resultatet blir trolig at Norge nå kun tar med seg tre poeng videre til mellomspillet, istedenfor fire. Hvis de slår Portugal og Ukraina - vel å merke.

Etter onsdagens feilskjær er det et betimelig forbehold å ta.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere