*Nettavisen* Sport.

- Har bedre serie enn danskene

Foto: Jarle Fredagsvik, Nettavisen

Karl Erik Bøhn lar seg ikke blende av den danske toppdivisjonen.

23.09.08 17:50

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Larvik-treneren er en bestemt herremann. Nå har han bestemt seg for at den norske eliteserien er minst like god som den danske superligaen.

Faktisk mener han at den er enda bedre.

- Vi har en av verdens beste ligaer. Danskene skryter veldig av sin egen liga, men når jeg ser kampene på TV - så synes jeg at de står litt bak oss i kvalitet, sa Bøhn under håndballforbundets kickoff mandag.

- Jævlig gode!
En ny sesong er i emning. En tvekamp mellom norsk håndballs to store flaggskip: Larvik og Byåsen.

Spørsmålet er hva de to klubbenes suverenitet sier om resten av klubbene. Er det de to beste som er veldig gode eller er resten veldig dårlige?

LES HÅNDBALLPROFFENES TILSVAR PÅ NETTAVISEN ONSDAG!

- Vi har ingen verdens ting å skamme oss over, utdyper Bøhn overfor Nettavisen.

- I stedet skal vi være stolte av det produktet vi har. Vi har ikke dårlig motstand i den norske eliteserien, men vi har jævlig gode spillere i Byåsen og Larvik.

Åtte OL-profiler
Totalt åtte eliteserieprofiler kom hjem med gull fra sommerens OL i Beijing: Larvik sendte fra seg Tonje Larsen, Karoline Dyhre Breivang, Kari Mette Johansen og Linn Kristin Riegelhuth.

Byåsen var representert ved Kari Aalvik Grimsbø, Gøril Snorroeggen, Tonje Nøstvold og Marit Malm Frafjord.

Og ettersom Nøstvold har dratt til Danmark og Ikast, samtidig som Else-Marthe Sørlie Lybekk blir å finne i Nordstrand fremover, er antall OL-vinnere i eliteserien konstant.

- Det var ikke dårlig motstand som gjorde at Norge ledet 13-3 mot Russland etter åpningskvarteret. Det var fordi norsk håndball er bra, mener Bøhn.

Roser forbundet
- Men det finnes relativt gode danske klubber også?

- Ja, både Viborg og Ikast - når de spiller på sitt beste - kunne gått ubeseiret gjennom den norske serien, men ingen andre. Det går opp og ned i håndball. Danskene vant jo tre OL-gull på rad. Nå er det landslaget i fritt fall, minner han om.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Han presiserer at dansk topphåndball har kommet lenger i forhold til lønninger, TV-avtaler og organisering. Samtidig roser han håndballforbundets lisenskrav til regnskap, arrangement og arenafasiliteter.

- Det er flere eksempel på spillere som har utviklet seg svært godt der nede, for eksempel Gro Hammerseng, Katja Nyberg, Lunde-søstrene og Anette Hovind-Johansen. Men for å heve ligaen rent sportslig sett, så hjelper det ikke danskene å fylle opp ligaen med overbetalte og noen ganger middelmådige spillere.

Jevnt blant de nest beste
Byåsen-kollega Geir Oustorp er til en viss grad enig med sin fargerike kollega.

- Nå skal ikke jeg påberope meg å kjenne dansk håndball like godt som Karl Erik, men i Danmark er nok kvaliteten på nivå to enda høyere. Der har man Viborg som det suverent beste laget, mens Ikast og en 2-3 andre er gode nok til å slå hverandre.

- I vår serie virker det på meg som de andre lagene er enige om at vi og Larvik er best, at Toten og Bækkelaget vil slite i bunnen og at alle de andre er fornøyde med å ligge et sted mellom kvalik og medalje. Det kan gjøre at mange lag kommer til å slå hverandre, noe som også kan hjelpe oss i toppen - dersom vi skulle gå på et nederlag i løpet av sesongen.

- Byåsen er styrket
Byåsen har tidligere blitt kritisert for kun å bestå av seks gode spillere, men Oustorp mener oppkjøringen til årets sesong har bevist at laget er sterkere enn på lenge.

- Vi hadde fem av våre beste borte til midten av august. I den perioden har vi slått alle de andre lagene med unntak av Larvik, Våg, Toten og Levanger. De har vi ikke spilt mot heller, så på bakgrunn av det mener jeg bunnivået vårt er hevet.

Eliteserien for kvinner starter onsdag.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.