RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- I høst har jeg vært god

Foto: Morten Rakke/Scanpix
Sist oppdatert:
«Linka» scoret 13 mål da Larvik knuste Lada.

Larvik HK – HC Lada 35-24:

Larviks gruppe i Mesterligaen i håndball for kvinner var utrolig jevn før søndagens kamp i Bergslihallen. Larvik sto med ett tap og en seier før oppgjøret mot russiske Lada.

Tidligere på dagen hadde de to andre lagene i gruppa spilt kamp. Der slo rumenske Voltea kroatiske Podravka med hele ti mål, 20-30 og inntok ledelsen i gruppa.

Med seier søndag kunne vestfoldingene nærme seg rumenerne i gruppa og da også sluttspillet. For Lada var utgangspunktet det samme og det var duket for et durabelig oppgjør.

- Vil gå videre
- Vi har som mål å gå videre fra gruppa og kampen i dag var jo selvfølgelig viktig for å nå det målet, sier en glad Linn-Kristin Riegelhuth til Nettavisen etter at seieren var i boks.

Riegelhuth var kampens store spiller og sto for 13 av Larviks mål i kampen. Totalt står hun nå med 33 mål i årets Mesterliga og er dermed toppscorer i turneringen.

Men at hun var den viktigste spilleren i Larviks seier vil ikke 24-åringen gå med på.

- Ja, det funka bra for meg i dag. Men jeg synes vi som lag gjorde det mye bedre enn sist og når laget fungerer får jeg også mange gode scoringsmuligheter, sier Riegelhuth og mener at lagkameratene bidro minst like mye.

- Jeg har noen bra straffemål og en del skudd fra lengre hold som går inn, men det er jo takket være hvordan vi spiller som lag.

Jevn førsteomgang
Det ble en jevn førsteomgang. Larvik var stort sett i føringen hele veien, med to eller tre mål, men det var ingenting som tilsa at seieren var sikker.

I andreomgangen derimot tok Larvik skikkelig tak i kampen. På stillingen 17-14 bestemte Larvik-jentene seg for at nok var nok og de ville rykke i fra.

- Vi spiller en meget god 2.omgang, det er den som gjør at vi vinner, sier Riegelhuth og sikter nok spesielt til en periode på 5 minutter der Lada ikke scoret et eneste mål.

Larvik til gjengjeld scoret sju mål og dermed ledet de med ti mål.

Russerne virket rystet av Larviks suverene periode og skulle slite med å ta igjen ledelsen.

For Larvik holdt unna hver gang Lada prøvde seg og dermed kom russerne aldri nærmere enn ti mål og til slutt ble det en seiersmargin på elleve mål.

Vil ikke spå
En slik seier er overbevisende og vitner også om hjemmebanefordelen i håndballen. For Riegelhuth er klar på at de har en vei å gå før de er videre fra gruppa.

- Det gjenstår flere tøffe kamper og vi må bare ta det én kamp av gangen, sier landslagsspilleren og tyr dermed til den mest brukte floskelen i idrettsspråket.

Mye spenstigere vil hun ikke være når Nettavisen spør hvor langt Larvik kan nå hvis de går videre fra gruppa.

- Det er helt umulig å si, fordi vi ikke er videre fra gruppa ennå. Men selvfølgelig må man se det an i forhold til hvilke andre lag som går videre og hvem man trekker, sier Riegelhuth og vil dermed ikke spekulere i Larviks sjanser i Mesterligaen.

Klar for EM
Det hun derimot kan si er at hun endelig ser ut til å stabilisert seg både på klubblaget og landslaget.

- Jeg har vist i hele høst at jeg er en god spiller og spilt stabilt godt hele veien. Både i serien, Mesterligaen og i World Cup for landslaget har jeg vist hva jeg er god for, sier 13-målsscoreren og utviser en selvtillit som kan bli viktig for Marit Breiviks lag i EM om noen få uker.

- Nå¨er det bare å opprettholde denne formen inn mot EM og håpe at man kan fortsette i samme spor, avslutter Linka og gir alle i Norge noe å glede seg til når EM kastes i gang.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere