RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke til å bli klok på

Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Ulempe kan bli fordel for Larvik.

LARVIK - ITXAKO 23-21:

LARVIK (Nettavisen): Mange i Larvik var nok en smule skuffet, da det ble klart at det norske laget måtte spille den siste og avgjørende Champions League-finalen på bortebane i Spania.

Ikke bare fikk motstanderen en gyllen mulighet til å avgjøre den viktige kampen foran eget publikum i egen hall, Larvik gikk også glipp av det å kunne motta den gjeve pokalen på hjemmebane.

Vestfold-klubben fikk i tillegg meget tøff motstand fra det spanske storlaget i det første møtet i Arena Larvik og har kun en to mål å gå på, før det hele altså skal avgjøres i Pamplona førstkommende helg.

Helt åpent
Men til tross for at forestillingen lørdag ikke var all verden å skryte av for Larviks del, er både nøkkelspillere og trener Tor Odvar Moen enige om én ting, nemlig det at alt fortsatt kan skje.

- Det har ikke vært lett å bli helt klok på Champions League-finalene de siste årene. For to år siden vant Györ borte mot Viborg, men rotet det bort på hjemmebane, sier Moen til Nettavisen.

Også i fjor sikret den danske storklubben Champions League-trofeet på bortebane.

- Det svinger den veien der, men det er derfor dette er finalen. Det er to gode lag som møtes.

Larvik-treneren tror likevel at det som i utgangspunktet var en ulempe for klubben, det å spille borte sist, nå faktisk kan vise seg å bli en fordel. Etter å ha møtt spanjolene en gang og kommet fra det med seier, har vestfoldingene nå alle muligheter til å gjøre de justeringene som skal til for å vinne returen.

- Ja, det er en fordel å ha kjent det på kroppen, før vi reiser til Spania. Jeg synes vi har vært flinke til å justere oss, etter å ha sett oss selv i aksjon på video. Vi skal være godt forberedt før det neste møtet.

- Jeg tror faktisk at de er veldig fornøyde nå og føler de er på god vei. Det skal vi utnytte.

- Mangler litt flyt
En av dem som fikk skryt av sjefen etter innsatsen mot Itxako, var stjerneskuddet Nora Mørk. Den unge landslagsstjernen er helt enig med Moen i at Larvik kan lære mye av å analysere den første kampen.

- Vi hadde sett mange kamper med spanjolene før dette møtet også, men det er noe helt annet å møte dem ute på banen. Nå må vi se nøye på denne kampen og lære av det, sier hun til Nettavisen.

- Vi skulle gjerne hatt litt mer flyt i dag og fått mer ut av sjansene. Det må vi være bedre på i returkampen. Men vi må bare dra nytte av denne kampen og være superforberedt til neste.

20-åringen er klar på at det aldri har vært noen undervurdering fra Larviks side.

- Vi har stor respekt for det spanjolene driver med. Det er ingen andre lag som har klart å riste dem av seg i denne turneringen og det er derfor de er i finalen. Men vi presterer heller ikke optimalt.

- Vi sliter hele veien med å få tak på dem, men likevel er det veldig bra å holde dem nede på 21 mål.

- Som forventet
Rutinerte Gro Hammerseng mener også at det først og fremst er Larvik som har mer å gå på i returen. Gjøvik-jenta ble ikke spesielt overrasket eller skremt over det Itxako viste lørdag.

- Jeg føler de kom med det vi hadde forventet. De spiller god håndball, men gjør stort sett ting vi var forberedt på. Jeg synes vi står godt i forsvar mot dem, men vi har mer å gå på, sier hun til Nettavisen.

- Jeg er mest fornøyd med at vi vinner, men vi er nødt til å heve angrepsspillet, sier Hammerseng.

Frykter ikke trykk
Det at det trolig kommer til å bli et massivt trykk i returkampen, er heller ikke Larvik bekymret for.

- Vi skal gå ut å angripe. Trykk fra tribunen blir det sikkert, med 3500 gale spanjoler og noen nordmenn. Men det bryr vi oss ingenting om, så lenge vi får like muligheter på banen, sier Moen.

Treneren sikter til at dommerne fort kan la seg påvirke av hjemmepublikum.

- Men det skal vi ikke bry oss om heller. Det er det bare jeg som hisser meg litt opp over. Jentene har vært flinke til å holde fokus. De vet hvordan det er og rister bare litt på hodet av det.

Den avgjørende Champions League-finalen spilles lørdag 14. mai i spanske Pamplona.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere