RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Åserud, Lise (NTB scanpix)

- Jeg ble bare så rørt. Det var vel egentlig ikke gråting, det var hulking

Sist oppdatert:
Etter kampen trillet tårene hos keeperhelten Kari Aalvik Grimsbø (27). Og nå slår Marit Malm Frafjord tilbake mot dem som tror det «bare er å dra til OL og ta gull».

LONDON (Nettavisen): Tirsdag løsnet det endelig for de norske håndballjentene da Brasil ble slått i kvartfinalen av OL.

De startet trøblete, men i andre omgang fant Norge tilbake til storspillet.

I løpet av den siste halvtimen ble det kun seks baklengsmål, mens det også fungerte i angrep. Til pause sto det 13-9 til brassene, men da sluttsignalet lød i London var Norge to mål foran, 19-21.

- Dette var deilig! Vi spiller som vi ønsker i andre omgang. Jeg vet ikke helt hvorfor det løsner da, men vi bestemmer oss i pausen for at vi skal snu det, sier lagkaptein Marit Malm Frafjord til Nettavisen.

- I pausen vet vi at det bare er 30 minutter igjen av OL om vi ikke skjerper oss. Vi hadde lyst til å bli lenger. Vi visste hva vi skulle gjøre, men vi fikk ikke til det vi hadde planlagt i første omgang, sier hun.

Superkeeperen
En som virkelig hadde en god dag på jobben tirsdag var keeper Kari Aalvik Grimsbø. Burvokteren sto en fantastisk andre omgang, og slapp altså kun seks baller inn i nettmaskene i løpet av 30 minutter.

Etter kampen trillet tårene hos 27-åringen, uten at hun helt kan forklare hvorfor.

- Jeg kjente at det her var helt utrolig. Utrolig stort. Og jeg var glad for at jeg fikk lov til å stå bak der med et vilt publikum på tribunen, mens vi lå an til å vinne kampen, sier keeperhelten til Nettavisen.

- Jeg ble bare så rørt. Det var vel egentlig ikke gråting, det var hulking, forteller 27-åringen.

- Som en vegg
Lagvenninnene var selvfølgelig fulle av lovord om keeperen, og både Malm Frafjord og Gøril Snorroeggen skrøt uhemmet av sin tidligere lagvenninne da Nettavisen snakket med dem.

- Hun sto som en vegg bak der, skryter Snorroeggen til Nettavisen.

- Har ikke spilt selv
I gruppespillet slet Norge fælt i flere kamper. Både mot Frankrike og Spania ble det tap, mens det kun ble uavgjort mot Sør-Korea. I etterkant av Spania-kampen har laget måtte tåle en del kritikk i media.

Kaptein Frafjord mener mye av denne kritikken kommer fra folk som ikke vet hva de snakker om.

- Av dem som sitter og kritiserer, er det ikke mange som selv har spilt i et OL. De fleste tror det bare er å reise til London å hente gullet, men slik er det ikke. Det er mange bra lag her, og alltid jevnt.

- Tøft med kritikk
Selv blokker strekspilleren ut det meste som kommer av kritikk, men innrømmer at det ikke er lett.

- Det står både positive og negative ting. Det er lett å tenke at du ikke tar det innover deg, men sannheten er at du gjør det. Jeg prøver å blokke ut det meste, men man hører likevel litt her og der.

- Det kan være tøft å få kritikk, selv om vi selvfølgelig må tåle det når vi ikke spiller bra. Det er noe hver enkelt må jobbe med. Vi må klare å heve oss over den kritikken som kommer fra forskjellige hold.

- Bedre stemning
Nå håper den norske kapteinen at det er slutt på motgangen, og at det har løsnet for alvor i OL.

- Ja, absolutt. Dette er en veldig viktig seier, der vi spiller bra i tillegg. Vi har vunnet kamper tidligere også, men da har vi ikke hatt den samme gode følelsen med tanke på spillet, sier trønderjenta.

- Jeg synes egentlig stemningen i laget har vært bedre etter Spania-kampen, enn tidligere. Folk har bidratt mer til å skape humør, og før Brasil-kampen har vi tenkt på hvordan vi skal få til vårt spill.

Seieren tirsdag betyr at Norge er klare for semifinale. Den spilles allerede torsdag og der venter vinneren av oppgjøret mellom Sør-Korea og Russland. En ny, tøff oppgave med andre ord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere