- Jeg er ikke skremt

De norske håndballjentene ble regelrett feid ut av Trondheim Spektrum av fotrappe dansker. – Stygge tall, men jeg er slett ikke skremt, sier Marit Breivik etter stortapet i generalprøven før VM.

01.12.05 11:07

TRONDHEIM SPEKTRUM (Nettavisen): Turneringen der de norske håndballyndlingene skulle spille på seg en solid dose selvtillit foran mesterskapet som tar til i St. Petersburg om en uke, ble dermed en gedigen nedtur. Tap både mot Russland og Danmark er dårlig medisin for ”nye” Norge.

- Jeg har ingen god forklaring på hvorfor vi klapper fullstendig sammen etter en god åpning. Jentene er nok preget av å ha vært lenge sammen og ha spilt åtte kamper på to uker. For de nye spillerne i troppen er dette uvant kost. Mange virket rett og slett slitne, sier landslagssjefen etter nesestyveren fra erkerivalen Danmark.

Svir ikke hardt
- Selv om det aldri er trivelig å tape, svir ikke dette nederlaget så veldig hardt. Vi visste at danskene er på vei opp. Når de i tillegg var skikkelig motiverte for å vinne turneringen, samtidig som vi hadde problemer med å gi hundre prosent, blir det fort stygge tall. Det skal vi nok rette på. Ikke glem at målet vårt med denne turneringen er å komme i form til VM, sier landslagssjefen.

Hun legger imidlertid ikke skjul på at mannskapet må løfte seg mange hakk foran mesterskapet dersom ikke den norske skuta skal havarere allerede innledningsvis.

- Vi er helt avhengige av å få forsvarsspillet til å fungere. I dag mister vi grepet defensivt og dermed ramler vi mange hakk tempomessig. Når vi i tillegg gjør enkle feil i angrep, blir vi hardt straffet. Sånn er håndball på dette nivået; mange små feil kan gi enorme utslag, sier Breivik, som ikke vil være med på at jentene nå har kvittet seg med det meste av selvtillit.

I siget
- Vi spiller denne turneringen for å lære. I en slik prosess kan det absolutt være noe å hente også ut av en kamp der lite eller ingen ting fungerer. Vi skal nok snu tapene mot Russland og Danmark til det positive. Jeg er faktisk ikke det minste bekymret for at spillerne ikke skal heve seg mange hakk i forholdt til det de viste i dag.

- Dessuten fikk et par av jentene en fin opptur i denne kampen; Annette Hovind Johansen kom skikkelig i siget i andre omgang med sju scoringer. I tillegg fant Tonje Nøstvold veien til nettmaskene. Positive opplevelser som er viktige å ta med seg i det videre arbeidet, sier hun.

Torsdag i neste uke samles det norske landslaget i Oslo for en siste finpuss før avreise til St. Petersburg lørdag.

- Vi skal kjøre noen økter sammen før vi drar til Russland. Da skal vi blant annet terpe forsvarsspill, smiler Marit Breivik som blåser av at Norge nå er kvitt favorittstempelet.

- Slik ting har utviklet seg med et halvt lag på skadelista, er det bare tull å snakke om at vi er favoritter. De som hevder det må ha fulgt veldig dårlig med i timen. Hjemmelaget er fortsatt storfavoritter, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.