RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg skal bli best i verden

(FOTO: GORM KALLESTAD/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Linn-Kristin Riegelhuth (22) har ikke hatt et topp EM så langt - men ambisjonene er det ingenting i veien med.

GÖTEBORG (Nettavisen): Linn-Kristin Riegelhuth fikk sin mesterskapsdebut som 19-åring i VM i Kroatia i 2003.

Da mesterskapet var over, og hun hadde fått sin første smak av internasjonal håndball, innrømmet hun hva drømmen hennes var.

- Jeg skal bli verdens beste håndballspiller, og jeg skal gjøre det som skal til for å bli det, sa hun til Nettavisen den gang.

- Vil nå målet sitt
Nå er tre år gått og den venstrehendte har tatt enorme steg i retning av målet sitt. Hennes trener i Larvik, Karl Erik Bøhn, mener at hun allerede er blant de beste i sin posisjon.

- Hun er den spilleren som utvikler seg mest fra år til år og det går bare én vei. Når jeg sier at hun er en av verdens beste høyrebacker, så er hun det. Men hun er også en av dem som kan utvikle seg mest. Hun kommer til å bli verdens beste høyreback, og det med klar margin, sier han til Nettavisen.

«Jeg skal bli verdens beste håndballspiller og jeg skal gjøre det som skal til for å bli det»

Riegelhuth er den norske eliteseriens mest dominerende spiller. På de første elleve kampene denne sesongen har hun scoret utrolige 111 mål. Når en tar med at hun har vært småskadet en periode og tilbrakt store deler av enkelte kamper på benken, sier det litt om hennes overlegenhet på hjemmebane.

- Det er veldig artig at det har gått veldig bra hjemme, og det er kjempegøy at jeg har lykkes. Jeg føler også at jeg tidvis har fått vist gode takter på landslaget også, sier hun beskjedent.

Fortsatt samme mål
Og målsettingen har ikke endret seg med årene. 22-åringen drømmer fortsatt om å bli den beste håndballspilleren i verden.

- Det langsiktige målet, og en drøm jeg alltid har hatt, er å bli verdens beste håndballspiller. Men det er ikke noe mål i seg selv. Det betyr bare at en har veldig mye å jobbe med, for det er ganske uoppnåelig. Det er så mye du skal ha på plass for å oppnå det. Derfor er det gøy å hele tiden ha noe å strekke seg mot, forklarer hun.

Riegelhuth er ikke typen som lever på talentet sitt og tror at utviklingen skal komme av seg selv.

- Hun trener mest av alle. Det er det ingen tvil om. Hvis hun får høre om noen som trener mer, så legger hun bare på enda mer, forklarer Bøhn.

- Linn-Kristin er veldig målrettet og flink i treningsarbeidet sitt. Hun får fremgang på det hun bestemmer seg for å jobbe med. Samtidig så er hun litt utålmodig. Hun er fortsatt ung i internasjonal håndball, så det er om å gjøre å være tålmodig og realistisk i forventningene, sier landslagstrener Marit Breivik.

«Hun trener mest av alle. Det er det ingen tvil om. Hvis hun får høre om noen som trener mer, så legger hun bare på mer»

- Linka er veldig målbevisst og hun jobber hardt for å nå målene sine. Jeg tror nok hun kan nå det målet hun har satt seg, sier lagvenninne på landslaget og i Larvik, Kari Mette Johansen.

Talent og treningstalent
Selv mener Kinka hun er en kombinasjon av talent og treningstalent.

- Det er nok en kombinasjon, men jeg føler så absolutt at jeg har ofret en del for det. Jeg har jobbet kontinuerlig med klare målsettinger hele veien. Det er også godt å vite at du aldri blir utlært. Det er hele tiden noe du må jobbe med for å utvikle for å bli bedre.

Men landslagssjefen er ikke så glad i målsettingen om å bli best i verden.

- Det som er viktig i det perspektivet er at du blir verdens beste i et lagspill. Du blir ikke det i en individuell opptreden. Det er en nøkkel for Linn-Kristins utvikling, at hun orienterer seg i laget og det teller mer å gjøre Norge til verdens beste enn enkeltspillere, mener Breivik.

Det er ikke Bøhn helt enig i.

- Det er ingen motsigelser i det. Verdens beste lag har nødvendigvis verdens beste spillere. Det er rom for individualister i et lagspill og gode spillere gjør et lag godt, mener Larvik-treneren.

God også på landslaget
«Linka» har ikke fått det helt til å stemme i EM og noen mener at hun ikke har det som skal til for å lykkes på landslaget.

- Jeg er ikke helt enig i det. Jeg var stabil og bra i EM 2004 og hadde en veldig god oppkjøring i 2005 før jeg ble skadet. Jeg var bra i de fleste kampene i Møbelringen Cup, sier hun.

Breivik mener Riegelhuth har en helt annen rolle på landslaget, og vil heller ikke være med på at hun ikke har vært god på landslaget.

«Hun kommer til å bli verdens beste høyreback, og det med klar margin»

- Vi har et spill som ikke gjør enkeltspillere gode. Da blir ikke Norge gode nok. Jeg synes Linn-Kristin var veldig sentral i EM i 2004 og i 2005 så var hun ikke med. Hun er i ferd med å ta seg inn i et landslag i takt med laget. Hun skal få lov til å bruke litt tid. Det er ingen grunn til at hun skal stå alene med bestemannsprisen i hver kamp. Det er en ambisjon som er urealistisk. Hun skal være sentral og bidra i et godt lag, mener landslassjefen.

Vil alltid bli bedre
Skulle Riegelhuth en gang i fremtiden oppnå målet sitt og bli den alle snakker om når man snakker om verdens beste håndballspiller, så tror ikke Bøhn at hun er den som hviler på laurbærene.

- Hun kommer aldri til å bli fornøyd. Selv om alle sier at hun er verdens beste håndballspiller, så vil hun fortsatt bli enda bedre, mener han.

Og han har trolig rett.

- Det gøye med håndball er at du aldri er ferdig utviklet. Det er alltid noe du kan bli bedre til, smiler Riegelhuth.

Som i hvert fall er verdens beste «Linka».

Norge møter Frankrike i semifinalen i håndball-EM lørdag klokken 16.55. Kampen sendes direkte på TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere