*Nettavisen* Sport.

- Jeg stinket i 45 minutter

Foto: DAMIR SAGOLJ (REUTERS)

Selvkritisk Kristian Kjelling etter norsk håndballbragd.

26.01.09 07:11

NORGE – TYSKLAND 25-24:

Det så mørkt ut for de norske håndballgutta i VM. Etter tap mot Serbia og Danmark i første gruppespill, var håpet om en semifinalebillett så godt som borte, men så våknet vikingene.

I løpet av to dager har fortvilelse blitt snudd til håp. Lørdag ble et vanskelig Makedonia beseiret, og søndag tok de norske gutta skalpen til selveste Tyskland, etter et drama uten like.

- Fantastisk kamp
- Vi spilte en fantastisk kamp og var kalde i 58 minutter, men så ble det litt hektisk på slutten, sa landslagstrener Robert Hedin til TV 2 Sporten etter kampen.

Seieren betyr at semifinalehåpet nå lever i beste velgående. Hvis Danmark klarer minst uavgjort mot Tyskland tirsdag kveld, er Norge videre med seier mot Polen.

- Vi er virkelig med igjen nå. Det er en herlig følelse, fastslo Hedin.

Rotet bort tomålsledelse
Tyskland er regnet som en av verdens ypperste nasjoner i herrehåndball, men mange av de norske spillerne kjenner tyskerne godt, og gikk respektløst til verks fra start i søndagens kamp.

I første omgang fulgte lagene hverandre nærmest som skygger. Norge lå et lite hode foran, men tyskerne slo gang på gang tilbake. Til pause var lagene like langt, på stillingen 12-12.

Norge var imidlertid oppe i en tomålsledelse ved flere anledninger helt på tampen av omgangen, men til tross for nordmennene var én mann mer på banen, slapp de Tyskland tilbake i kampen.

Ege holdt Norge foran
Etter hvilen satte tyskerne opp dampen fra start, og på stillingen 13-16 så det plutselig litt mer dystert ut for Norge. Men som mot Makedonia, var moralen på topp for Robert Hedins gutter.

Tre kjappe norske mål sørget for ny balanse i målprotokollen, og der ifra og inn ble det høydramatisk. På stillingen 22-22, fikk tyskerne en to minutters utvisning, og like etter misset de et straffekast.

Håvard Tvedten sendte Norge opp i føringen, og en strålende opplagt Steinar Ege holdt motstanderen på avstand med en rekke gode redninger.

Kristian Kjelling viste seg også fram og var en viktig bidragsyter til å dra seieren i land. Den norske profilen scoret både Norges 24 og 25 mål, og da hjalp det lite at tyskerne puttet det siste målet.

- Det var vinn eller forsvinn, så det var bare å ta sjansen. Jeg stinket jo egentlig i 45 minutter, men snakker med Robert og blir enig om å gå inn og gi full gass og det funket, fortalte Kjelling etter kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag