*Nettavisen* Sport.

- Kan man slå ned folk også da?

- Håndballskandale, tordner Bodø. Håndballforbundet nekter nemlig for at det er åtte mann på det ene laget på dette bildet.

23.02.08 11:23

Du tror det ikke før du ser det. Håndballforbundet tror det heller ikke etter at de har sett det.

Bodø Håndballklubb la nemlig inn en protest etter ettmålstapet for Haugaland. Årsaken var at Haugaland spilte i om lag ti sekunder med åtte mann på banen. Dommerne så det ikke. Ei heller sekretariatet.

La inn protest
Bodø protesterte for det de mener er en formell feil - en feil Haugaland må være klare over oppsto. Bodø ønsket omkamp, og sitter på både billed- og videobevis.

Derfor var sjokket stort da protesten var behandlet. Svaret var ifølge Avisa Nordland nemlig følgende: «Protesten er basert på påstand fra Bodø HK om at Haugaland i ca. 9 sekunder spilte med totalt 8 spillere på banen. Ut fra de foreliggende uttalelser er det ikke dokumentert at noe regelbrudd har funnet sted».

- Skandaløst, sier Bodøs daglige leder, Morten Guldvik.

Og Legger til:

- Det er helt vanvittig. Dette går på vanlige folks rettsoppfatning. I håndball lønner det seg altså å jukse. Hvis det ikke oppdages kan man gjøre hva faen man vil. Hvis man slår noen rett ned, og dommer eller sekretariat ikke ser det, så har det altså aldri skjedd? Selv om det er bilder av det, sier en rystet Guldvik til Nettavisen.

- En prinsippsak
Haugaland skulle vært straffet med tominutters utvisning for tellefeilen, men slapp altså unna. Bodø krever nå omkamp siden utvisningen ikke ble tatt. De påpeker at en utvisning kunne endret kampresultatet som ble 25-24 til Haugaland.

- Vi har ikke sett Haugalands forklaring i saken, men de setter innpå en back. Etter ti sekunder tar de så raskt ut spilleren som er nærmest benken. Selvfølgelig er de klar over feilen de også, sier Guldvik.

Han påpeker også at Bodø måtte spille omkamp mot Oppsal forrige sesong etter en lignende sak.

- For oss er dette en prinsippsak, sier Guldvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.