RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

- Karl Erik får si hva han vil

Sist oppdatert:
Ungarns trener er rasende på Norge for måten bruddet med Heidi Løke ble kjent.

NORGE - UNGARN 30-19:

BEOGRAD (Nettavisen): Det var fredag kveld at meldingen kom.

Norges Heidi Løke og Ungarn-trener Karl Erik Bøhn hadde gått hver til sitt, de var ikke lenger kjærester. Meldingen kom kvelden før Norge skulle møte Ungarn til semifinale i EM.

Ifølge pressemeldingen ble det oppgitt at de to hadde vært fra hverandre en periode, og at bruddet skjedde før EM startet. Det ble også opplyst om at ingen ville kommentere ytterligere i denne saken.

Ble fly forbannet
Det ble likevel det store temaet da Løke og hennes ekskjæreste møtte pressen etter kampen.

Karl Erik Bøhn var svært kritisk til måten det norske laget hadde håndtert denne saken. Treneren var rett og slett forbannet, og mente det til de grader var feil tidspunkt å gjøre dette offentlig kjent.

- Vi ble utsatt for et bakholdsangrep 16-17 timer før kampen. Det kommer ut en pressemelding uten at jeg får informert mine barn hjemme i Norge, sier Ungarns trener til TV 2 etter kampslutt.

Treneren trekker spesielt fram pressetalsmann Halvor Lea, som han mener ikke har gjort en god nok jobb. Bøhn mener at den tidligere NRK-mannen burde ha nok medieerfaring til å vite at denne saken kunne vært håndtert bedre fra Norges side. Løke og Bøhn skal ha hatt en avtale seg imellom om å holde tett om bruddet fram til EM var over.

Bøhn innrømmer at den uventede pressemeldingen gjorde det vanskelig å forberede seg til kamp. Ungarns spillere skal heller ikke ha vært informert om bruddet.

- Selvfølgelig har det vært det. Det har vært det i 30 dager. Det har vært et helvete. Men vi hadde en avtale. Den røk da som sagt 16-17 timer før avkast. Det takker jeg for, sier Bøhn videre om saken.

- Får si hva han vil
Journalistene flokket seg også fort rundt Løke da hun dukket opp i pressesonen.

- Karl Erik får si hva han vil. Jeg ønsker ikke å kommentere noen ting, sier Løke til pressen.

- Det er én grunn til at jeg er her, og det er å spille håndball og fokusere på Norge. Jeg føler at jeg har det fokuset jeg skal ha og bruker energien min på arbeidsoppgavene mine, sier strekspilleren.

- Hvorfor kom pressemeldingen så kort tid før kamp?

- Det ønsker jeg heller ikke å kommentere. Det er som det står, at dette har vært kjent for media en stund og det er det. Jeg ønsker ikke å si noe mer om dette nå, sier Heidi Løke etter kampen.

- Hun er en maskin
Lagvenninne Camilla Herrem mener at Løke har taklet den vanskelige situasjonen på en god måte.

- Heidi er den beste, hun er en maskin. Sånt som dette klarer hun å legge bak seg, sier hun til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Byåsen-spilleren tror heller ikke at oppstyret har gått ut over Løkes fokus inn mot kampen.

- Hun er en fantastisk person og hever seg over det som skjer. Det er Heidi i et nøtteskall, hun er helt konge, sier kantspilleren.

- Sier ikke mer
Landslagssjef Thorir Hergeirsson forklarer pressemeldingen som kom fredag kveld på følgende måte:

- Jeg har hovedansvaret for den håndteringen der. Halvor Lea er vår presseansvarlige. Jeg kan gi en kort forklaring i den saken, og mer enn det sier vi ikke om dette, sier Hergeirsson til pressen.

- Vi ble oppringt av TV 2 i går kveld, og de hevdet de hadde sikre kilder på at Heidi og Karl Erik hadde gått fra hverandre. Da valgte vi, i samråd med Heidi, å parkere denne saken med en kort melding.

- Vi gjorde dette for at det ikke skulle komme ut en annen versjon av saken. Slik er det, nå er saken parkert. Vi sier ikke noe mer om det nå. Takk, avslutter Hergeirsson.

Norge vant for øvrig kampen mot Ungarn og er nå klare for finale i EM. Der møter de Montenegro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere