RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kineserne ga opp

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Sist oppdatert:
Det tok 15 minutter (!) før Kina scoret i den andre omgangen.

KINA - NORGE 19-34:

Det var duket for en spennende dag for de norske håndballjentene etter lørdagens skuffende tap mot Sør-Korea i mellomspillet i håndball-VM. På motsatt banehalvdel ventet Kina - en motstander som Norge burde ha god kontroll på og bruke til å heve selvtilliten etter lørdagens nedtur.

Søndagen startet flott for de norske håndballjentene - før de overhodet begynte kampen mot Kina. Ungarn spilte uavgjort 28-28 mot Sør-Korea, noe som betydde at Norge ville gå forbi koreanerne med seier over vertsnasjonen.

Ungarerne kastet bort en åttemålsledelse, var nære på å tape alt i sluttsekundene, men berget til slutt det ene viktige poenget som kan vise seg å bli svært så viktig for våre håndballjenter.

Superstart
Men om ungarerne kastet bort sin store ledelse, så var tilfellet det stikk motsatte med Norge.

De norske håndballyndlingene tok kommandoen fra start og ledet 4-1 etter seks minutters spill. Linn Kristin Riegelhuth var i storform og scoret fire av Norges seks første mål.

Det ble tidlig klart at søndagens match skulle bli noe helt annet enn det tette oppgjøret mot Sør-Korea lørdag. Norges ledelse økte jevnt og trutt gjennom hele omgangen anført av glitrende norsk kontringsspill.

Ved pause var stillingen hele 18-10 i Norges favør.

Uorganiserte kinesere
Den andre omgangen ble en ren parademarsj for Norge. Det tok faktisk hele 15 minutter før kineserne scoret sitt første mål. Da hadde Norge allerede scoret ti mål etter hvilen.

- Kineserne ga opp etter hvert. Therese Pedersen sto meget godt bakerst, og den perioden vi hadde i starten av den andre omgangen var meget bra, konkluderte landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV 2 etter oppgjøret.

Et uorganisert kinesisk angrep hadde i realiteten aldri sjanse mot et robust norsk forsvar. Når Norge i tillegg var eksepsjonelle på kontringer, ble det til slutt kalassifre i Suzhou. Hele 34-19 i Norges favør viste resultattavla til slutt.

Dermed ble det en solid oppreisning etter tapet mot Sør-Korea lørdag. Nå er semifinaleplassen igjen i Norges egne hender før oppgjøret mot Spania på tirsdag. Med seier der er håndballjentene garantert en plass i semfinalen.

Superkeeper Katrine Lunde Haraldsen ble hvilt i oppgjøret, men er igjen å finne mellom stengene på tirsdag.

Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere