RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Krever maks av Norge

Foto: Scanpix/AP Photo/Eckehard Schulz
Sist oppdatert:
I kveld møter Norge flere av verdens beste håndballspillere. - Det er ingen grunn til at vi ikke skal slå Spania. Men det krever at de norske spillerne får ut maks, sier TV 2-ekspert Bent Svele.

- Vi kan forvente oss å møte et meget godt lag, med veldig mange gode individualister. Spania har to svært gode kanter i Rocas og Garcia, stort trøkk fra bakspillerne og veldig hurtige kontringer. Men spanierne sliter mentalt, og lider litt av å være for individualistiske, sier Bent Svele til TV 2 Nettavisen.

Spiller med hjertet
TV 2s ekspertkommentator spilte selv i Madrid i 1986/87 og i Malaga i 1990 og 91. Han mener den spanske mentaliteten ødelegger for lagets prestasjoner i mesterskap.

- Hadde spanierne hatt hodene til svenskene, ville de vunnet alt. Det har med mentaliteten å gjøre, de spiller med hjertet.

Det er klare paralleller til det spanske fotballandslaget, som har hatt for vane å feie all motstand unna i kvalifiseringskamper, for så å floppe i selve mesterskapet. Gang på gang nevnes det stjernespekkede landslaget blant favorittene, men de klarer sjelden å prestere i sluttspill. Slik er det ifølge Svele med håndballgutta også.

Drømmemotstander
- Gunnar Pettersen sa før VM at han drømte om å møte Spania i en avgjørende kamp. De har press på seg og må vinne for å nå semifinalen, og det har de ikke tradisjon for å takle.

- Samtidig er det grunn til å merke seg at den spanske moralen er høyere enn tidligere. Det viste de da de snudde kampen og slo Sverige med fem mål etter å ha ligget under med åtte til pause.

- Men du tror likevel Norge har en god sjanse i kveld?

- Vi har jo slått Kroatia som er regjerende VM- og OL-mestere, så det er jo ingen grunn til at vi ikke skal klare det. Men jeg er spent på hvor kraftig den mentale utladningen etter Sverige-kampen har vært. De må nullstille seg, noe jeg håper og tror de klarer. Det så i hvert fall sånn ut i går.

- Uansett må Norge yte maksimalt. Vi må tørre å trøkke til på kontringene. Og Steinar Ege må vinne målvaktkampen. Spania har ikke hatt målvaktspill av normal standard så langt, så her har vi en kjempemulighet til å nå semien, spår Svele.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere