Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Krever maks av Norge

Foto: Scanpix/AP Photo/Eckehard Schulz
Sist oppdatert:
I kveld møter Norge flere av verdens beste håndballspillere. - Det er ingen grunn til at vi ikke skal slå Spania. Men det krever at de norske spillerne får ut maks, sier TV 2-ekspert Bent Svele.

- Vi kan forvente oss å møte et meget godt lag, med veldig mange gode individualister. Spania har to svært gode kanter i Rocas og Garcia, stort trøkk fra bakspillerne og veldig hurtige kontringer. Men spanierne sliter mentalt, og lider litt av å være for individualistiske, sier Bent Svele til TV 2 Nettavisen.

Spiller med hjertet
TV 2s ekspertkommentator spilte selv i Madrid i 1986/87 og i Malaga i 1990 og 91. Han mener den spanske mentaliteten ødelegger for lagets prestasjoner i mesterskap.

- Hadde spanierne hatt hodene til svenskene, ville de vunnet alt. Det har med mentaliteten å gjøre, de spiller med hjertet.

Det er klare paralleller til det spanske fotballandslaget, som har hatt for vane å feie all motstand unna i kvalifiseringskamper, for så å floppe i selve mesterskapet. Gang på gang nevnes det stjernespekkede landslaget blant favorittene, men de klarer sjelden å prestere i sluttspill. Slik er det ifølge Svele med håndballgutta også.

Drømmemotstander
- Gunnar Pettersen sa før VM at han drømte om å møte Spania i en avgjørende kamp. De har press på seg og må vinne for å nå semifinalen, og det har de ikke tradisjon for å takle.

- Samtidig er det grunn til å merke seg at den spanske moralen er høyere enn tidligere. Det viste de da de snudde kampen og slo Sverige med fem mål etter å ha ligget under med åtte til pause.

- Men du tror likevel Norge har en god sjanse i kveld?

- Vi har jo slått Kroatia som er regjerende VM- og OL-mestere, så det er jo ingen grunn til at vi ikke skal klare det. Men jeg er spent på hvor kraftig den mentale utladningen etter Sverige-kampen har vært. De må nullstille seg, noe jeg håper og tror de klarer. Det så i hvert fall sånn ut i går.

- Uansett må Norge yte maksimalt. Vi må tørre å trøkke til på kontringene. Og Steinar Ege må vinne målvaktkampen. Spania har ikke hatt målvaktspill av normal standard så langt, så her har vi en kjempemulighet til å nå semien, spår Svele.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!