RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kirsten Birkeland, NHF

- Kult om jeg blir en overraskelse

Sist oppdatert:
Vet du hvem denne jenta er?

SOGNSVANN (Nettavisen): Når det norske håndballandslaget reiser til VM i Brasil i desember, kan det fort bli uten flere profilerte og rutinerte spillere.

Det er klart at Larvik-duoen Nora Mørk og Gro Hammerseng ikke blir med til mesterskapet, mens Katrine Lunde-Borgersen og Tonje Larsen er usikre.

Dermed har landslagssjef Thorir Hergeirsson plass i troppen til en og annen overraskelse og en av dem som nå skal få vise seg fram, er Stabæks Karoline Næss.

- Fortjener en plass
24-åringen har blitt hentet inn som reserve for Lunde-Borgersen og kan få muligheten til å legge inn en god VM-søknad under en treningssamling i Nederland nå i oktober.

Stabæk-spilleren har syv kamper med flagget på brystet fra før av og fikk sin debut på landslaget så sent som i mars i år, da Norge møtte Russland i Elverum.

- Nå er det litt sånn at man må ta den sjansen man har fått. Jeg må bare kline til, vise hva jeg kan og gjøre mitt beste. Så mye mer får jeg ikke gjort, sier Næss til Nettavisen.

24-åringen er svært offensiv og mener det er fullt mulig å komme med i troppen som reiser til Sør-Amerika.

- Ja. jeg må være offensiv og ha troen på at jeg kan bli en av de 16 som blir med til slutt. Jeg er i hvert fall veldig klar for å vise at jeg fortjener en plass i VM-troppen, sier hun.

Norges landslagssjef har tidligere vist at han ikke er redd for å ta ut unge fremadstormende spillere til store mesterskap. I fjor fikk Stabæks Stine Bredal Oftedal sjansen i EM.

- Kult å overraske
Næss tror det er først og fremst er en plass som «lærling» i troppen, hun vil få, om Hergeirsson velger å ta henne med til Brasil.

- Ja, det er nok absolutt min mulighet. Jeg har veldig lyst til å komme med der. Det hadde vært kult å være en av overraskelsene i år, sier Stabæk-spilleren.

- Det er en skikkelig klisjé, men det ville helt klart vært en barnedrøm som gikk i oppfyllelse. Det er det jeg jobber mot hver eneste dag. Det hadde vært ordentlig kult.

Hun innrømmer at det også vil være en aldri så liten skuffelse, om hun ikke får plass i VM-troppen.

- Jeg må være så ærlig å si at jeg blir skuffet om jeg ikke kommer med. Men man setter seg ikke ned og depper av den grunn. Det er motiverende å få være med en sånn gjeng som dette.

- Hva kan du bidra med på denne samlingen?

- Jeg tror det er viktig at jeg bare fokuserer på de kvalitetene jeg har. Nå er «Kikki» foreløpig ute, så det er vel kanskje behov for en ekstra forsvarsspiller, sier Næss.

Stabæk-jenta kan spille både framover og bakover på banen og beskriver seg selv som en spiller som liker å skyte.

- Jeg er en toveisspiller, som kan bidra både i angrep og i forsvar. Jeg må bare gi full gass, vise hva jeg kan og så får vi se, sier hun.

- Motiverer hverandre
24-åringen synes det er positivt at flere Stabæk-jenter har fått prøve seg på landslaget den siste tiden og peker på at klubbvenninnene er flinke til å bygge hverandre opp.

- Stine (Bredal Oftedal) og jeg snakker mye sammen. Vi er flinke til å hausse hverandre opp og motivere hverandre. Så jeg håper vi får oppleve noen landskamper sammen.

- Det er mange av stabækjentene som er motiverte for å ta steget opp, og hvis flere av oss kunne gjort det sammen, hadde det ikke vært noe bedre enn det, sier hun.

Stabæk har fått en knallstart på årets sesong i den hjemlige eliteserien også, og ligger på andreplass etter fem kamper. Bæringene har kun tapt én seriekamp i høst.

- Det viser at du ikke spille på Larvik eller Byåsen for å komme med på landslaget. Det er bare å ta en titt på tabellen. Vi har ikke spilt så mange kamper enda, men det er sølvplass.

Næss tror at bærumsklubben har det som skal til å for å også ligge på medaljeplass når sesongen er over.

- Ja, helt klart. Vi har mange unge spillere, men vi har tatt et steg opp og blitt litt eldre i hodet. Vi er en utrolig bra gjeng, som står skikkelig på for hverandre, sier 24-åringen.

Under treningssamlingen i Nederland skal de norske håndballjentene møte Nederland og Tunisia til dyst. Kampene spilles i perioden 20. til 23. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere