RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Larvik blir bedre neste år

Sist oppdatert:
Én landslagsspiller ut, halvannen inn.

Ut med Linn-Kristin Riegelhuth, inn med Nora Mørk (Njård) og Linn Jørum Sulland (Stabæk). Det svekker neppe Larvik, mener Bent Svele.

Les også: Norges største talent til Larvik

- Det gir dem en god miks, ettersom de kan spille med keivhendte spillere i flere posisjoner. Linn Jørum Sulland kommer til å spille høyreback, mens Nora Mørk blir rendyrket ute på kanten. Jeg tror også det er der hun har et størst potensial internasjonalt, sier TV2-eksperten til Nettavisen.

Ser utover landegrensene
Det er da også utover europakartet trener Karl Erik Bøhn kikker med sine nye investeringer. Forrige gang vestfoldingene gikk videre fra gruppespillet i Champions League, var under 2006/07-sesongen.

Da ble det tap mot ungarske Györ i kvartfinalen.

- Larvik er Norges beste lag, men de vil være mer enn det i løpet av de neste sesongene. Da må de klare å ta seg videre fra gruppespillet i turneringen. Det har det ikke klart å gjøre de siste to sesongene. Nå har de kvittet seg med én landslagsspiller, men har fått én tilbake og ei som kommer til å bli landslagsspiller, analyserer Svele.

Hvordan blir Byåsen?
Og mens Bøhn lander storfisk etter storfisk på brygga i Larvik, forsøker hovedkonkurrenten i Trondheim til å få neste års kabal til å gå opp.

På prioriteringslista står hovedtrener for neste sesong og signering av nye kontrakter. Camilla Herrem og Gøril Snorroeggens avtale går ut etter denne sesongen, mens Marit Malm Frafjord fremdeles har halvannet år igjen av kontrakten.

Det er ikke veldig sannsynlig at trioen foretar seg noe som helst før de vet hvem som trener laget neste sesong. Flere av jentene synes at Geir Oustorp etterfulgt av Christian Berge høres spennende ut.

- Hvis de får Geir til å ta et år til, håper jeg de har noe som er mer langsiktig etterpå. De kan ikke bare ha kortvarige løsninger på trenersiden, mener Camilla Herrem og støttes av Malm Frafjord:

- Jeg synes det hadde vært veldig fint med Geir et år til. Vi trenger ikke å skifte trener hvert eneste år, så om vi vet at Christian Berge overtar om et år (foran 2010-sesongen), trenger vi ikke å kjøpe ut noen trener allerede nå, sier Malm Frafjord til Nettavisen.

Mestermøte i april
Svele mener uansett at trønderne anno 2008/09 er gode nok til å straffe Larvik-jentene i enkeltkamper.

- Det som taler for Byåsen i en slik sammenheng, er at de fremdeles har et ungt lag. Det ser ut som Marit Malm Frafjord ikke drar til Viborg, i tillegg kan Gøril Snorroeggen være tilbake neste sesong. Den norske sesongen er slik at det spilles to cupfinaler hvert år; den ene i Larvik og den andre i Trondheim. Rent historisk har vi også sett at dagens Byåsen-lag er gode nok til hamle opp med Larvik, det gjorde de for eksempel under cupfinalen for to år siden, mener han.

- Problemet er kanskje at de ikke har fått erstattet en spiller som Tonje Nøstvold. Men jeg ser ikke så mange som kunne erstattet henne, heller.

I inneværende sesong ligger de klubbene på topp med 35 poeng hver etter 18 serierunder. Oppgjøret mellom de to lagene endte 30-30 i Trondheim Spektrum, mens returoppgjøret går i Larvik 4. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere